Szombaton helyezik végső nyugalomra Gorbacsovot

A Szovjetunió utolsó elnökét a moszkvai Novogyevicsi temetőben temetik el.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 31. 19:38
GORBACSOV, Mihail
Berlin, 2022. augusztus 31. 2014. november 8-án a berlini Brandenburgi kapu elõtt készített kép Mihail Gorbacsovról, az egykori Szovjetunió utolsó elnökérõl. A Nobel-békedíjas volt pártfõtitkár 2022. augusztus 30-án, 91 éves korában elhunyt. MTI/EPA/DPA/Jens Kalaene Fotó: Jens Kalaene
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gorbacsovot szombaton temetik el a TASZSZ orosz hírügynökség szerint, amely az államférfi lányára és alapítványának szóvivőjére hivatkozott. A nyilvános szertartás a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában lesz, ugyanott, ahol Sztálin 1953-ban bekövetkezett halála után a diktátort felravatalozták.

Gorbacsovot az orosz fővárosban, a Novogyevicsi temetőben helyezik végső nyugalomra

− idézte a TASZSZ Vlagyimir Poljakovot, a Gorbacsov Alapítvány szóvivőjét.

Borítókép: 2014. november 8-án a berlini Brandenburgi kapu előtt készített kép Mihail Gorbacsovról, az egykori Szovjetunió utolsó elnökéről. A Nobel-békedíjas volt pártfőtitkár 2022. augusztus 30-án, 91 éves korában elhunyt (Fotó: MTI/EPA/DPA/Jens Kalaene)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.