Elemér 2024. február 28.
logo

Trump volt ügyvédje is a képviselőházi vizsgálóbizottság előtt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.18. 10:20 2022.08.18. 10:43
Trump volt ügyvédje is a képviselőházi vizsgálóbizottság előtt

A vádesküdtszék zárt ajtók mögött hallgatta meg Rudy Giulianit, Donald Trump volt amerikai elnök egykori ügyvédjét, New York volt polgármesterét a 2020-as választások utáni eseményeket vizsgáló eljárásban szerdán. Rudy Giuliani szerda reggel érkezett az Atlantában, Georgia állam fővárosában működő 23 tagú testület ülésére, és helyi idő szerint 15 órakor távozott a bíróság épületéből a zárt ajtók mögött zajló meghallgatás végén.

Ügyvédje újságírók előtt közölte, hogy tartják magukat a szabályhoz, hogy a vádesküdtszék ülésén elhangzottak titok tárgyát képezik. Bob Costello annyit mondott, hogy a meghallgatás „kétségtelenül jól ment”, mindenki nagyon szakszerű volt, és udvarias.

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint Rudy Giulianival a testület közölte, hogy a „nyomozás alanyaként tekint rá”.

Ugyanez a testület beidézte Graham Lindsey republikánus szenátort is, Donald Trump közeli szövetségesét, akit szintén meg akar hallgatni a 2020 novemberében történtekről. Lindsey mentességére hivatkozva visszautasította az idézést, amit a múlt héten elutasított a bíróság, és kötelezte a vallomástételre.

Az Atlantában ülésező vádesküdtszék egy kerületi ügyész, Fani Willis kezdeményezésére alakult, és azt vizsgálja, hogy történt-e törvénysértés Georgia államban a 2020. novemberi elnökválasztás után, amikor Donald Trump a választás szoros eredményének megváltoztatását próbálta elérni Georgia államban.

 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnököt ábrázoló videófelvétel a 2021. január 6-i Capitolium elleni lázadást vizsgáló bizottság második nyilvános tárgyalásán Washingtonban 2022. június 13-án (Fotó: MTI/EPA/Pool/Washington Post/Jabin Botsford)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.