időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Pozitív lett a német kancellár koronavírustesztje

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.26. 15:33 2022.09.26. 15:43
Pozitív lett a német kancellár koronavírustesztje

Pozitív lett Olaf Scholz német kancellár hétfőn készített koronavírustesztje – közölte a szövetségi kormány szóvivője.

Steffen Hebestreit Twitter-bejegyzése szerint a kancellárnak enyhe megfázásos tünetei vannak, és a pozitív teszt miatt elkülönítésbe vonult. A hétre tervezett nyilvános programjait lemondta.

A hét legfontosabbnak tartott – nem nyilvános – programja a szövetségi kormány és a tartományok szerdai tanácskozása a tartományi kormányfők egyeztető testülete, a miniszterelnöki konferencia keretében. Szóvivőjének tájékoztatása szerint Olaf Scholz videókapcsolat révén vesz majd részt a megbeszélésen.

A téma az első kettő  – bő harmincmilliárd eurós – tehercsökkentő csomagot követő újabb, ezúttal 65 milliárd eurós intézkedéscsomag, amely az energia drágulása és az infláció emelkedése miatt a lakosságra és a vállalatokra nehezedő terhek további enyhítését szolgálja. A szövetségi kormány a tervek szerint a tartományokkal közösen finanszírozza a csomagot.

A német kancellár szervezetében első alkalommal mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS–CoV–2), pedig a munkájával járó sűrű kontaktusok, találkozások miatt rendszeresen tesztelik.

A SARS–CoV–2 által okozott betegség (Covid–19) ellen teljes védőoltással és emlékeztető oltással is rendelkező politikussal a sajtójelentések szerint a hét végén Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatása előtt PCR-tesztet végeztettek, vasárnapi hazatérése után pedig gyorstesztet. A lelet rendre negatív volt.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár beszédet mond a német haderő, a Bundeswehr kétnapos berlini konferenciáján 2022. szeptember 16-án (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.