Előremutató tárgyalások zajlanak Brüsszelben a Magyarországnak járó pénzek folyósításáról

A Magyarországnak járó pénzek folyósításának vonatkozásában előremutató tárgyalássorozat zajlik az Európai Bizottsággal, ahogy teljes a nyitottság a megoldásra az uniós tagállamok részéről is – jelentette ki az igazságügyi miniszter Brüsszelben kedden.

Forrás: MTI2022. 09. 20. 20:05
null
20200916 Budapest Varga Judit igazságügyi miniszter Fotó: Kurucz Árpád KA Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta, amíg az Európai Parlament politikai nyomásgyakorlást folytat Magyarországgal szemben, addig a jogállamisági eljárás keretében úgy a tagállamok, mint az uniós bizottság a megoldást keresik.

Közölte: az Európai Parlament ideológiai alapú intézmény, politikai többség alapján működik. 

Ameddig az EP-nek liberális-baloldali többsége van, addig mindig elítélő véleménye lesz Magyarországról. 

Az EP-nek az európai polgárok valódi problémáival, a mindennapi kihívások megoldásával kellene foglalkoznia ahelyett, hogy boszorkányüldözést folytat egyes országokkal szemben.

A magyar kormány intézkedéseit bíráló hazai véleményekkel kapcsolatban, amelyek szerint a magyar jogszabálytervezetek nem lennének elégségesek az uniós aggályok eloszlatására, az igazságügyi miniszter azt mondta: magyar baloldali hagyomány, hogy külföldön sem Magyarország érdekeit képviselik. 

Ilyen helyzetben sincs nemzeti minimum a baloldal részéről, képviselőik nem hajlandók együttműködni a magyar emberek védelmében 

– fogalmazott.

Az uniós szintű döntések alapszerződések szerinti egyhangúságot igénylő megszavazásával kapcsolatban Varga Judit azt mondta, az uniós szerződések a vétóról nem szólnak, ugyanakkor a konszenzus kultúrájára összpontosítanak. 

Fontosnak nevezte, hogy az olyan méretű országok számára, mint Magyarország, legyen egy végső menedék, mely biztosítja a legalapvetőbb nemzeti érdekek érvényesülését. 

Az európai döntéshozatal ereje a konszenzusban rejlik. Konszenzus esetén születhet olyan döntés, melyet mindenki teljes szívvel tud támogatni – tette hozzá az igazságügyi miniszter.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter (Fotó: Kurucz Árpád) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.