időjárás 3°C Adél 2023. január 29.
logo

A németek többsége szerint a szankciók többet ártanak, mint használnak

Magyar Nemzet
2022.10.12. 10:36 2022.10.12. 14:30
A németek többsége szerint a szankciók többet ártanak, mint használnak

A németek 57 százaléka szerint a szankciók többet ártanak Németországnak, mint Oroszországnak – derül ki a Forsa RTL/n-tv megbízásából készített közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a megkérdezetteknek csupán a 21 százaléka gondolja úgy, hogy a szankciók többet ártanak Oroszországnak, mint Németországnak. A válaszadók 18 százaléka szerint a szankciók ugyanúgy sértik Németországot, mint Oroszországot. A kutatásból az is kiderült továbbá, hogy jellemzően a Zöldek támogatói között vannak többségben azok, akik úgy gondolják, a szankciók jobban fognak fájni Oroszországnak.

Érdekes ugyanakkor, hogy csak egy kisebbség, a megkérdezettek 30 százaléka támogatná az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók enyhítését vagy azok teljes feloldását (12 százalék). A németek többsége, 63 százaléka úgy véli, hogy a szankciókat változatlanul (33 százalék) fent kell tartani vagy szigorítani kell azokat (30 százalék).

A keletnémetek (48 százalék) és az ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) támogatóinak 82 százaléka az összes szankció enyhítése vagy feloldása mellett áll.

Borítókép: A német ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) párt felhívására tüntetnek az energiabiztonságért és az infláció ellen a parlament berlini épülete, a Reichstag előtt 2022. október 8-án. A középső felirat az állami gyámkodás ellen tiltakozik. (Forrás: MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.