A németek többsége szerint a szankciók többet ártanak, mint használnak

Egy friss felmérés azt mutatja, a németek 57 százaléka jelenleg azon a véleményen van, hogy az Oroszországgal szemben bevezetett büntetőintézkedések többet ártanak Németországnak, mint Oroszországnak.

Magyar Nemzet
2022. 10. 12. 10:36
null
Berlin, 2022. október 8. A német ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) párt felhívására tüntetnek az energiabiztonságért és az infláció ellen a parlament berlini épülete, a Reichstag elõtt 2022. október 8-án. A középsõ felirat az állami gyámkodás ellen tiltakozik. MTI/EPA/Hannibal Hanschke Fotó: Hannibal Hanschke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németek 57 százaléka szerint a szankciók többet ártanak Németországnak, mint Oroszországnak – derül ki a Forsa RTL/n-tv megbízásából készített közvélemény-kutatásából. A felmérés szerint a megkérdezetteknek csupán a 21 százaléka gondolja úgy, hogy a szankciók többet ártanak Oroszországnak, mint Németországnak. A válaszadók 18 százaléka szerint a szankciók ugyanúgy sértik Németországot, mint Oroszországot. A kutatásból az is kiderült továbbá, hogy jellemzően a Zöldek támogatói között vannak többségben azok, akik úgy gondolják, a szankciók jobban fognak fájni Oroszországnak.

Érdekes ugyanakkor, hogy csak egy kisebbség, a megkérdezettek 30 százaléka támogatná az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók enyhítését vagy azok teljes feloldását (12 százalék). A németek többsége, 63 százaléka úgy véli, hogy a szankciókat változatlanul (33 százalék) fent kell tartani vagy szigorítani kell azokat (30 százalék).

A keletnémetek (48 százalék) és az ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) támogatóinak 82 százaléka az összes szankció enyhítése vagy feloldása mellett áll.

Borítókép: A német ellenzéki Alternatíva Németországnak (AfD) párt felhívására tüntetnek az energiabiztonságért és az infláció ellen a parlament berlini épülete, a Reichstag előtt 2022. október 8-án. A középső felirat az állami gyámkodás ellen tiltakozik. (Forrás: MTI/EPA/Hannibal Hanschke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.