Eli Vered Hazan: Benjamin Netanjahu nagy tiszteletet tanúsít Orbán Viktor iránt

Eli Vered Hazan, a Likud külügyi igazgatója azt ígérte, ha győznek, visszaállítják a különleges kapcsolatot Magyarországgal – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

Forrás: Tűzfalcsoport2022. 10. 27. 10:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

• Izraelben 2022. november 1-jén előre hozott választásokat tartanak. Az előzetes várakozások szerint a Benjamin Netanjahu vezette jobboldali Likud párt lehet a befutó.
• Netanjahu és Orbán Viktor miniszterelnök mindamellett, hogy szövetségesként tekintenek egymásra, szoros barátságot is ápolnak, így, ha nyerne, visszaállhatna a korábbihoz hasonló jó kapcsolat a két ország között.

Eli Vered Hazan. Fotó: YouTube

A választásokkal kapcsolatban a Tűzfalcsoportnak exkluzív interjút adott Eli Vered Hazan, amelyben leszögezte, hogy az izraeli választások során komoly esélyei vannak a jobboldali párt győzelmének. A kampánnyal és a választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy ezúttal győzelemre számítanak – elmondása szerint már csak azért is – mert nincs más választásuk. Meglátása szerint vagy egy Netanjahu vezette jobboldali kormány kerül hatalomra, amely előre viszi Izraelt és folytatja azt a tendenciát, hogy Izrael fontos nemzetközi szereplővé váljon, vagy egy Lapid vezette baloldali kormány, amely – véleménye szerint – nem tudta kezelni a gazdaságot és „Izrael ellenségeinek” szavazataira fog támaszkodni – nyilatkozta a vezető izraeli politikus a Tűzfalcsoportnak.

Kiemelten hangsúlyozta, hogy a lakosságnak azt kell választania, aki már meghozta a sikert és azt, aki úgy fog gondoskodni a lakosságról, ahogy már a múltban is gondoskodott róla – utalva a korábbi miniszterelnökre, Netanjahura, és kormányára –  „vagy azt választja, aki az elmúlt évben rémálommá tette az életüket – a Lapid által vezetett izraeli baloldalt” – szögezte le Eli Vered Hazan a Tűzfalcsoportnak. Az izraeli politikus hozzátette, hogy az elmúlt egy évben drámai áremelkedést, inflációt és gazdasági visszalépést tapasztaltak, és véleményük szerint az egyetlen, aki ezt helyre tudja hozni, nem más, mint a korábbi miniszterelnök, Benjamin Netanjahu és kormánya, akik már többször kihozták Izraelt a gazdasági válságból.

Eli Vered Hazan szerint egyáltalán nem kétséges, hogy a Likud győzelme visszahozná Magyarország és Izrael Netanjahu miniszterelnökségéhez kötődő együttműködését. Hozzátette: Netanjahu nagy tiszteletet tanúsít Orbán iránt. 

A vezető izraeli politikus hangsúlyozta a Tűzfalcsoportnak, hogy ami Lapiddal volt, az nem lesz Netanjahuval, ha pedig győznek, visszaállítják a különleges kapcsolatot Magyarországgal. Izrael és Magyarország közös jövője garantált, ha Netanjahu lesz a miniszterelnök – emelte ki a politikus. Azt pedig külön hangsúlyozta, hogy nagyon nem értenek egyet Lapid Orbán Viktorhoz való hozzáállásával.

A Tűzfalcsoport teljes interjúját ITT tekinthetik meg.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatalban tartott megbeszélésük utáni sajtóértekezleten 2019. február 19-én (Fotó: MTI/AP/Ariel Schalit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.