Hazatért Ukrajnába a magyar férfi, életét áldozta a fronton

Már kilenc magyar kötődésű áldozata van az ukrajnai harcoknak.

Magyar Nemzet
2022. 10. 19. 9:01
Az ungvári temetőben magyar katona is nyugszik.
Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sírva könyörögtem neki, hogy ne jöjjön haza, de nem lehetett feltartóztatni, azt mondta, úgy érzi, jönnie kell – nyilatkozta a Kárpáti Igaz Szónak az ukrán háború egyik újabb kárpátaljai magyar áldozatának, Háda Lászlónak édesanyja. Erzsébet elmesélte ugyanis, hogy fia már nyolc Éve Budapesten élt, támasza volt, de mikor kirobbant a háború, úgy döntött, visszatér Ukrajnába. Ezután egy idáig Munkácson, majd Ungváron állomásozott, végül a keleti országrészbe vitték. 

Legutoljára október elsején hívott minket, azt mondta, olyan helyre viszik, ahol előfordulhat, hogy nem lesz térerő, ezért ne aggódjak. Október ötödikén csöngött a telefonom, de már nem ő hívott, hanem egy illetékes, aki közölte a halálhírét

– idézte fel zokogva az édesanya, akit unokája, Klaudia kísért el az ungvári konzulátusra.

– Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma azt a döntést hozta, hogy a háborúban elesett magyar vagy magyar kötődésű katonák családjainak egy kis segítséget nyújt ebben a nagyon nehéz helyzetben – mondta el Kuti László ungvári konzul, mikor fogadta az elesett katona családját. A támogatás mellett felajánlotta a családnak, ha a jövőben bármiben segíthet, megteszik, bátran fordulhatnak hozzájuk.

 

A Kárpáti Igaz Szó úgy tudja, már kilenc kárpátaljai magyar kötődésű áldozata van a háborúnak. 

 

Legutóbb kedden adtak hírt az apai ágon magyar, 1992-es születésű Bobik Román haláláról. – Vidékünkön nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne kárpátaljai vonatkozású gyászjelentés a frontvonalból – írta a lap.

 

Borítókép: Az ungvári temető katonasírjai. (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.