időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Kölcsönös elismerés az Ian hurrikán után

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.06. 09:16 2022.10.06. 10:52
Kölcsönös elismerés az Ian hurrikán után

Politikai nézetkülönbségeiket félretéve közösen értékelte a mentőmunkát és a helyreállítást Floridában az Ian hurrikán levonulása után Joe Biden demokrata elnök és Ron DeSantis republikánus kormányzó.

A demokrata elnök és a republikánus kormányzó közösen állt a sajtó nyilvánossága elé. Joe Biden elismeréssel nyilatkozott arról a munkáról, amit a kormányzó végzett a katasztrófa kezelésében, a kormányzó pedig megköszönte a szövetségi segítségét, és az együttműködést a kormányzat különböző szintjein.

Ezzel egy időben az elnök hatvan napra hosszabbította meg a szövetségi vészhelyzeti támogatás időtartamát, ami alatt a központi költségvetés helyt áll a romok eltakarításának és a helyreállításnak a költségeiért.

Florida hurrikánban megsérült településein folytatódott a romok eltakarítása, az infrastruktúra helyreállítása, és az áldozatok utáni kutatás. Szerdán száz fölé emelkedett az Ian hurrikán halálos áldozatainak száma Floridában. A szerdai adatok szerint az államban még mindig csaknem háromszázezer háztartásban nem volt áram egy héttel a katasztrófát követően.

 

Borítókép: Felborított repülőgépek a North Perry repülőtéren a Florida állambeli Pembroke Pines településen 2022. szeptember 28-án, az Ian hurrikán elvonulása után (Fotó: MTI/AP/Wilfredo Lee)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.