Magyarul írt a Facebookon a volt szlovák kormányfő

Igor Matovic, aki jelenleg pénzügyminiszter, tegnap esti posztja alatt magyarul beszélgetett a kommentelőkkel.

Magyar Nemzet
2022. 10. 21. 16:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

− Ma semmi! − áll Igor Matovic szlovák pénzügyminiszter és korábbi kormányfő tegnap esti Facebook-bejegyzésében. A posztot az Új Szó magyar nyelvű szlovákiai lap szúrta ki, azóta pedig több mint négyezer reakció és közel ezer hozzászólás érkezett alá, többségében magyarul, melyekre Matovic szintén magyarul válaszolt. 

A célunk, hogy mindenki otthon érezze magát ebben az országban! Az anyanyelv szabad használata a mindennapokban természetes kell hogy legyen!

− válaszolta például az egyik kommentre, melyben arról kérdezték, lehet-e második hivatalos nyelv a magyar Dél-Szlovákiában. Az, hogy miért kezdett hirtelen magyarul kommunikálni a pénzügyminiszter, rejtély, az egyik hozzászólásra, melyben azt kérdezték tőle, mióta tud magyarul, azt írta: „amióta azt üzenték, hogy keressem az utat a kisebbségekhez. Ma ezt választottam”.

A bejegyzéshez hozzászólt Orosz Örs, a Magyar Közösségi Összefogás szlovákiai magyar párt tagja is: 

Emberek, nem ám aztán hagyjátok itt magatokat még egyszer elbolondítani!

− írta, mire Matovic annyit válaszolt: Nyugi. 

A jókívánságokat megköszönve aztán Matovic végül elbúcsúzott követőitől: „Jó volt veletek beszélgetni. Jó éjt mindenkinek!” − írta.

Borítókép: Igor Matovic szlovák pénzügyminiszter (Fotó: Anadolu Agency/Dursun Aydemir)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.