Mintegy hetven migránst vett fedélzetére az Ocean Viking

A hét végén fedélzetre vettekkel a legénység mellett így már 146-an tartózkodnak a civilhajón.

Forrás: MTI2022. 10. 26. 12:07
Földközi-tenger, 2018. augusztus 13. Az SOS Méditerranée civil szervezet 2018. augusztus 13-án közreadott felvételén Európába igyekvõ afrikai bevándorlók integetnek a szervezet munkatársainak, mielõtt felveszik õket a közelben várakozó Aquarius mentõhajóra a Földközi-tengeren augusztus 10-én. Az Aquarius európai kikötõt keres 141 migránssal a fedélzetén. (MTI/EPA/SOS Méditerranée/Guglielmo Mangiapane) Fotó: Guglielmo Mangiapane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetvenhárom embert vett a fedélzetére az Ocean Viking nevű civilhajó a Földközi-tenger nemzetközi vizein, líbiai partjaihoz közel – közölte a hajót üzemeltető SOS Méditerranée francia szervezet szerdán.

A közlemény szerint az embereket – köztük négy kiskorút – az Ocean Viking kedden vette fel két hajóról. Velük, illetve a hét végén fedélzetre vettekkel a legénység mellett már 146-an tartózkodnak az Ocean Vikingen.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint idén eddig 1762-en tűntek el a Földközi-tengeren, köztük 1295-en a tenger középső medencéjében.

Líbia az Európába irányuló migráció egyik legfontosabb tranzitországa. Az illegális migránsok jelentős részét begyűjti és hazatoloncolja az Európai Unió által támogatott líbiai parti őrség.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI/EPA/SOS Méditerranée/Guglielmo Mangiapane)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.