Novák Katalin: A V4-eknek van közös mondanivalójuk!

A köztársasági elnök az orosz–ukrán háború következményeiről tárgyalt Pozsonyban.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 10. 11. 18:16
DUDA, Andrzej; NOVÁK Katalin; ZEMAN, Milos; CAPUTOVÁ, Zuzana
Novák Katalin a V4-ek elnöki szintű pozsonyi találkozóján Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„»Együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség.« Az elmúlt öt hónap egyik legfontosabb találkozóján vettem részt a pozsonyi V4-csúcson. Van közös mondanivalónk Európa és a világ számára!” – közölte Facebook-posztjában Novák Katalin köztársasági elnök, aki Pozsonyban a visegrádi négyek államfőivel tanácskozott.

 

„Határozottan elítéljük a putyini agressziót, elítéljük egy szuverén független ország fegyveres megtámadását, elítéljük az ukrán területek annexiójának bejelentését, és azt is, amikor civil célpontokat bombáznak. Elfogadhatatlan a nukleáris fegyverek bevetésével való fenyegetés. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy mielőbbi igazságos béke feltételeit megteremtsük, hiszen meg kell őriznünk a gyermekeink, unokáink számára azt a biztonságos életet, ami nekünk megadatott” – nyilatkozta az orosz–ukrán háborúról Novák Katalin.

 

Borítókép: Andrzej Duda lengyel, Zuzana Caputová szlovák, Milos Zeman cseh és Novák Katalin magyar köztársasági elnök a V4-ek elnöki szintű találkozóján Pozsonyban a Prímás Palotában 2022. október 11-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.