Többen meghaltak egy amerikai középiskolai lövöldözésben

A lövések zajára diákok és tanárok százai menekültek ki az épületből, vagy próbáltak elbújni a termekben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 24. 21:04
A view shows vehicles of the St. Louis Fire Department following a shooting at a high school, in St. Louis, United States, October 24, 2022, in this still image. Fotó: REUTERS/Holly Edgell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hárman meghaltak a Missouri állambeli St. Louis városának Központi Képző- és Előadó-művészeti Középiskolájában hétfőn történt lövöldözésben – közölte Michael Sack helyi rendőrfőnök.

Tájékoztatása szerint a nagyjából húszéves elkövető is a halottak között van, rajta kívül egy felnőtt nő és egy tizenéves lány vesztette életét. 

Hat embert lőtt sebekkel, illetve repeszektől származó sérülésekkel kórházba kellett szállítani.

A lövöldözés helyi idő szerint nem sokkal reggel 9 óra után történt. Az iskolában hét biztonsági őr teljesített szolgálatot, az egyikük vette észre a férfit, amikor megpróbált bejutni az egyik zárt ajtón keresztül. Az őr azonnal értesítette az iskola vezetését és a rendőrséget. Hogy az elkövető végül hogyan jutott be az épületbe, azt nem közölte a rendőrség.

A lövések zajára diákok és tanárok százai menekültek ki az épületből vagy próbáltak elbújni a termekben. 

Az iskolát hamarosan rendőrségi járművek tucatjai vették körül. A tankerület közlése szerint a rendőrség gyorsan megállította az elkövetőt.

Tűzharc alakult ki, amelyben találat érte a gyanúsítottat

– mondta Sack.

Az elkövető személyéről és esetleges indítékáról, valamint áldozatai kilétéről egyelőre nem közöltek információkat. Az iskolának mintegy négyszáz diákja van.

Borítókép: A helyi tűzoltóság járművei a középiskolában történt lövöldözés után az egyesült államokbeli St. Louisban 2022. október 24-én (Fotó: Reuters/Holly Edgell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.