A baloldali ellenzék megint mellényúlt + videó

A legtöbb ellenzéki politikus a Lengyelország területére becsapódott rakéta miatt Varsó melletti kiállásra szólított fel. Nyitott kapukat döngettek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón is leszögezte, hogy Magyarország a lengyelek mellett áll.

Munkatársainktól
2022. 11. 16. 20:52
SZABÓ Tímea
Budapest, 2022. március 6. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje, az ellenzéki összefogás országgyûlési képviselõjelöltje Budapest 10. választókerületében beszédet mond az Egységben Magyarországért tüntetésén az MTVA Kunigunda útjai székháza elõtt 2022. március 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője Facebook-bejegyzésében arra szólította fel a magyar kormányt, hogy fejezze be a kétkulacsos politikát. A szintén momentumos Fekete-Győr András Svédország és Finnország NATO-csatlakozása miatt szólította fel a kormányt, hogy nem húzhatja tovább az időt.

A Jobbik jelenlegi elnöke, Gyöngyösi Márton szintén felszólította Orbán Viktort, mégpedig arra, hogy ítélje el az orosz agressziót, ha pedig nem így jár el akkor a Fidesz Putyin hazaáruló csicskája.

Szerda estére a Párbeszéd szervezett gyertyagyújtást a lengyel nagykövetség épülete elé. Itt a párt szóvivője, Barabás Richárd újságírói kérdésre azt mondta, hogy más pártok megnyilvánulásait nem kívánja kommentálni, de örömét fejezte ki a magyar kormány megnyilvánulásai miatt.

A rendezvényen felszólalt Szabó Tímea, aki tőle szokatlan módon szintén elismerően szólt arról, ahogyan a kormány a kialakult helyzetet kezelte.

Ugyan interjút nem volt hajlandó adni, de annyit azért elárult, hogy szerinte a Párbeszéd retorikájában nem állt be változás.

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.