időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

A baloldali ellenzék megint mellényúlt + videó

Munkatársainktól
2022.11.16. 20:52 2022.11.16. 21:02
A baloldali ellenzék megint mellényúlt + videó

A legtöbb ellenzéki politikus a Lengyelország területére becsapódott rakéta miatt Varsó melletti kiállásra szólított fel. Nyitott kapukat döngettek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón is leszögezte, hogy Magyarország a lengyelek mellett áll.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője Facebook-bejegyzésében arra szólította fel a magyar kormányt, hogy fejezze be a kétkulacsos politikát. A szintén momentumos Fekete-Győr András Svédország és Finnország NATO-csatlakozása miatt szólította fel a kormányt, hogy nem húzhatja tovább az időt.

A Jobbik jelenlegi elnöke, Gyöngyösi Márton szintén felszólította Orbán Viktort, mégpedig arra, hogy ítélje el az orosz agressziót, ha pedig nem így jár el akkor a Fidesz Putyin hazaáruló csicskája.

Szerda estére a Párbeszéd szervezett gyertyagyújtást a lengyel nagykövetség épülete elé. Itt a párt szóvivője, Barabás Richárd újságírói kérdésre azt mondta, hogy más pártok megnyilvánulásait nem kívánja kommentálni, de örömét fejezte ki a magyar kormány megnyilvánulásai miatt.

A rendezvényen felszólalt Szabó Tímea, aki tőle szokatlan módon szintén elismerően szólt arról, ahogyan a kormány a kialakult helyzetet kezelte.

Ugyan interjút nem volt hajlandó adni, de annyit azért elárult, hogy szerinte a Párbeszéd retorikájában nem állt be változás.

Borítókép: Szabó Tímea (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

Rakétacsapás Lengyelországra

Varsó inkább az ukránoknak adná a felajánlott német légvédelmet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.