Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A szlovák határon is meghosszabbítaná az ellenőrzést Bécs

Az intézkedés december 12-ig lenne érvényben, Ausztria szerint ez az embercsempészek elleni harc elengedhetetlen része.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 11. 12:06
Sentilj, 2015. november 4. A szlovéniai Sentiljben lévõ táborból érkezett illegális bevándorlók várakoznak az osztrák-szlovén határon, a senki földjén 2015. november 4-én. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A határellenőrzés további meghosszabbítását tervezi Ausztria a szlovák határon, ezúttal december 12-ig – jelentette pénteken a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az osztrák belügyminiszter közlésére hivatkozva. Gerhard Karner az intézkedést az illegális migrációval indokolta, megjegyezve, hogy ez az embercsempészek elleni harc elengedhetetlen része. Rámutatott: Csehország hasonlóképpen meghosszabbította az ellenőrzéseket szlovák határán.

A szlovák hírügynökség jelentése szerint Vít Rakusan cseh belügyminiszter csütörtökön közölte, hogy mivel az embercsempészettel kapcsolatos helyzet nem javul, a szlovák határon december 13-ig érvényben maradnak a határellenőrzések.

Az erősödő illegális migrációs nyomásra hivatkozva elsőként Csehország vezetett be szeptember 29-én ideiglenes határellenőrzést szlovákiai határán. Az eredetileg tíz napra szóló intézkedést Prága többször meghosszabbította. Ausztria ugyancsak szeptember végén, nem sokkal Csehország után vezetett be szlovák határszakaszán ideiglenes határellenőrzést, amelyet szintén többször meghosszabbított.

Borítókép: Illusztráció: A szlovéniai Sentiljben lévő táborból érkezett illegális bevándorlók várakoznak az osztrák–szlovén határon, a senki földjén 2015. november 4-én. (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.