Amerikai védelmi miniszter: Hamarosan tüzérségilövedék-hiánytól szenvedhetnek az oroszok

Lloyd Austin emlékeztetett: az oroszoknak az ukrajnai háború kezdete óta logisztikai problémáik vannak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 23. 19:32
AUSTIN, Lloyd; MILLEY, Mark
Arlington, 2022. november 16. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter (b) és Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari fõnökök egyesített bizottságának elnöke videókonferencián keresztül folytat megbeszélést az Ukrán Védelmi Kapcsolattartó Csoporttal a védelmi minisztérium, a Pentagon arlingtoni épületében 2022. november 16-án. Az elõzõ nap feltehetõleg orosz gyártmányú rakéta robbant fel a kelet-lengyelországi falu egyik gabonasilójában, és két embert megölt. A lengyel elnök szerint semmi sem utal arra, hogy szándékos támadás lett volna Lengyelországgal szemben az eset, amely Oroszország Ukrajna elleni háborúja alatt történt. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországnak jelentős a hiánya tüzérségi lövedékekből, ami a jövőben hatással lehet ukrajnai műveleteire – mondta el Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerdán.

Az oroszoknak az ukrajnai háború kezdete óta logisztikai problémáik vannak

 – magyarázta Austin egy katonai repülőgépen a vele utazó újságíróknak.

A Pentagon vezetője hozzátette: jelenleg a tüzérségi lövedékek hiánya jelenti a legnagyobb gondot, miután az ukránok több orosz lőszerszállítmányt megsemmisítettek.

Oroszország a háború kezdete óta erősen támaszkodik a tüzérségre, és a csapatmozgások előtt rendszeresen lövi az ukrán erőket.

Az efféle műveletekhez nagyon sok lőszerre van szükség

– mutatott rá Austin. – Nem vagyok biztos benne, hogy van elég lövedékük ahhoz, hogy hasonló támadásokat hajtsanak végre a jövőben – tette hozzá.

A tárcavezető megjegyezte: az orosz precíziós lövedékek készlete jelentősen csökkent a háború kilenc hónapja alatt, és Moszkva a szankciók miatt nem tudja megfelelő ütemben pótolni őket.

 

Borítókép: Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter (balra) és Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke videókonferencián keresztül folytat megbeszélést az Ukrán Védelmi Kapcsolattartó Csoporttal a védelmi minisztérium, a Pentagon arlingtoni épületében 2022. november 16-án. Előző nap feltehetőleg orosz gyártmányú rakéta robbant fel a kelet-lengyelországi falu egyik gabonasilójában, és két embert megölt. A lengyel elnök szerint semmi sem utal arra, hogy az eset, amely Oroszország Ukrajna elleni háborúja alatt történt, szándékos támadás lett volna Lengyelország ellen. (Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.