időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Amerikai védelmi miniszter: Hamarosan tüzérségilövedék-hiánytól szenvedhetnek az oroszok

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.23. 19:32 2022.11.23. 19:40
Amerikai védelmi miniszter: Hamarosan tüzérségilövedék-hiánytól szenvedhetnek az oroszok

Oroszországnak jelentős a hiánya tüzérségi lövedékekből, ami a jövőben hatással lehet ukrajnai műveleteire – mondta el Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerdán.

Az oroszoknak az ukrajnai háború kezdete óta logisztikai problémáik vannak

 – magyarázta Austin egy katonai repülőgépen a vele utazó újságíróknak.

A Pentagon vezetője hozzátette: jelenleg a tüzérségi lövedékek hiánya jelenti a legnagyobb gondot, miután az ukránok több orosz lőszerszállítmányt megsemmisítettek.

Oroszország a háború kezdete óta erősen támaszkodik a tüzérségre, és a csapatmozgások előtt rendszeresen lövi az ukrán erőket.

Az efféle műveletekhez nagyon sok lőszerre van szükség

– mutatott rá Austin. – Nem vagyok biztos benne, hogy van elég lövedékük ahhoz, hogy hasonló támadásokat hajtsanak végre a jövőben – tette hozzá.

A tárcavezető megjegyezte: az orosz precíziós lövedékek készlete jelentősen csökkent a háború kilenc hónapja alatt, és Moszkva a szankciók miatt nem tudja megfelelő ütemben pótolni őket.

 

Borítókép: Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter (balra) és Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke videókonferencián keresztül folytat megbeszélést az Ukrán Védelmi Kapcsolattartó Csoporttal a védelmi minisztérium, a Pentagon arlingtoni épületében 2022. november 16-án. Előző nap feltehetőleg orosz gyártmányú rakéta robbant fel a kelet-lengyelországi falu egyik gabonasilójában, és két embert megölt. A lengyel elnök szerint semmi sem utal arra, hogy az eset, amely Oroszország Ukrajna elleni háborúja alatt történt, szándékos támadás lett volna Lengyelország ellen. (Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.