Felmérés: Az infláció miatt büntetik az amerikaiak Joe Bident

Érdekes eredménnyel zárult a Fox News választásokra időzített felmérése.

Magyar Nemzet
2022. 11. 09. 6:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egekbe szökő infláció miatt aggódnak leginkább az amerikai választópolgárok – derült ki a Fox News hírcsatornának a félidős választások napján közzétett felméréséből. E szerint a szavazók 51 százaléka mondta azt, hogy az emelkedő élelmiszer- és üzemanyagárak határozzák meg leginkább, hogy melyik politikusra, illetve pártra szavaz. A válaszadók további 41 százaléka nevezte fontos, de nem a legfontosabb tényezőnek az inflációt. Az árak miatt leginkább aggódó szavazók 63 százaléka nyilatkozta azt, hogy a republikánusokra adja le voksát, 33 százalékuk a Demokrata Pártra.

A megkérdezettek 54 százaléka vélte úgy, hogy Joe Biden demokrata párti amerikai elnököt viseli a felelősség a nyolc százalék feletti inflációért, közülük 81 százalék republikánus szavazó.

A Fox News által idézett másik felmérés szerint mintegy 157 millió amerikai, a lakosság 61 százaléka nem tud pénzt félretenni az emelkedő megélhetési költségek miatt, ez az arány egy évvel ezelőtt 55 százalék volt. Az infláció miatt az átlagos amerikai munkavállaló 3400 dollárral kevesebbet keres egy évben.

Simon Hankinson, a The Heritage Foundation tudományos főmunkatársa a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és az Alapjogokért Központ közös kedd esti budapesti rendezvényén azt mondta, hogy sok amerikai szorul segítségre, az infláció káros hatását mindenki érzi.

Bár Biden kampánykörútja során többször beszélt az amerikai gazdaság helyzetéről, az inflációval kapcsolatos aggodalmakat igyekezett elbagatellizálni, és inkább republikánus ellenfeleit szidalmazta, mondván: ők a legnagyobb vállalatoknak fognak adómentességet adni, a szegényeket és a középosztálybelieket viszont megsarcolják.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök beszédet mond Yonkersben 2022. november 6-án. (Fotó: MTI/AP/Patrick Semansky)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.