időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Az LMBTQ-közösséghez tartozott a coloradói melegbárban lövöldöző férfi

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.24. 19:24 2022.11.24. 19:28
Az LMBTQ-közösséghez tartozott a coloradói melegbárban lövöldöző férfi

 Az LMBTQ-közösséghez tartozott az a férfi, aki szombaton éjszaka a közösség jól ismert szórakozóhelyén öt embert megölt, tizenhetet pedig megsebesített Colorado Springsben – közölték a gyanúsított jogi képviselői. 

A kirendelt védők előzetes meghallgatási kérelemmel fordultak a bírósághoz szerdán, amelyben védencüket, Anderson Lee Aldrich-t nem bináris személyként írják le, és azt kérik, hogy az eljárásban ne Aldrich úrként, azaz Mr. Aldrichként hivatkozzanak rá, hanem a biológiai nemére nem utaló Mx. Aldrichként. 

A bírósági kérelemben is ez szerepel. Az ügyészség emberölés és gyűlöletbűncselekmény gyanújával emelhet vádat a férfi ellen. 

A szombat éjszakai bűncselekmény után a gyanúsítottat a szórakozóhely vendégei állították meg. A The Washington Post című amerikai lap kedden arról írt, hogy a 22 éves férfi gyerekkorában családján belüli erőszak áldozata volt, és 16 évesen névváltoztatást kért. Apja professzionális MMA-harcos volt, majd pornófilmekben szerepelt. Aaron Brink a fia által elkövetett gyilkosságok után szerdán a CBS 8 helyi televíziónak adott interjúban arról beszélt, hogy fia fél éve vette fel vele a kapcsolatot, éveken át halottnak hitte, mert a volt felesége azt állította, hogy öngyilkos lett. Azt is elmondta, hogy gyerekét arra nevelte, használja az erőszakot eszközként, mert azzal tud azonnali eredményeket elérni. Brink a CBS-nek arról is beszélt, hogy ő mormon, konzervatív republikánus, és a melegekről az a véleménye, hogy ez nincs rendjén, és ki kell állni a homoszexualitás ellen.

 A gyanúsítottat tavaly már egyszer letartóztatták, miután anyja állítása szerint házi készítésű robbanóeszközzel és egyéb fegyverrel megfenyegette őt, de robbanóeszközt akkor nem találtak nála.

A férfi szombaton éjszaka Colorado Springs városában az LMBTQ-közösség éjszakai szórakozóhelyén nyitott tüzet egy félautomata fegyverből, elfogásakor egy másik kézifegyvert és hozzá való lőszert is találtak nála.

Borítókép: Az áldozatok iránti kegyeletből gyertyát gyújt egy nő a helyszín közlében, Colorado Springsben 2022. november 20-án, miután az éjjel egy 22 éves férfi a lőfegyverével tüzet nyitott egy homoszexuálisok látogatta bárban. A támadó öt embert megölt, huszonötöt megsebesített, mielőtt a vendégek lefegyverezték, majd a rendőrök őrizetbe vették (Fotó: MTI/AP/Damian Dovarganes)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.