Joe Biden: Egyes jelek szerint egy ukrán légvédelmi rakéta csapódott be Kelet-Lengyelországban

Vannak arra utaló jelek, hogy az a rakéta, amely Kelet-Lengyelországban kedden becsapódott és két embert megölt, egy ukrán légvédelmi rakéta volt – közölte Joe Biden amerikai elnök a G20-csúcstalálkozón szerdán – írja az MTI.

2022. 11. 16. 8:29
BIDEN, Joe
Nusa Dua, 2022. november 15. Joe Biden amerikai elnök a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezetõ feltörekvõ országát, valamint az Európai Uniót tömörítõ húszas csoport, a G20 csúcstalálkozójának ülésén az indonéziai Bali szigetén fekvõ Nusa Dua luxusüdülõhelyen 2022. november 15-én. MTI/EPA/AFP / POOL/BAY ISMOYO / POOL Fotó: BAY ISMOYO / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biden egy SZ–300-as, szovjet gyártmányú rakétarendszer által kilőtt légvédelmi rakétáról beszélt, amely az ukrán–lengyel határtól hat kilométerre fekvő lengyelországi Przewodówban, egy gabonatárolóba csapódott be, és megölt két embert a lengyel külügyminisztérium keddi közlése szerint – jelentette a dpa.

Varsó korábban azt állította, hogy a rakéta orosz gyártmányú volt, de hozzátette, egyelőre nem tudni, hogy ki lőtte ki. Ukrajna és Oroszország egyaránt használ szovjet gyártmányú rakétákat.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/AFP / POOL/BAY ISMOYO / POOL)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.