BBC: Teljesen valószínűtlen, hogy szándékos orosz támadás történt volna

A BBC diplomáciai szakkommentátora szerint legfeljebb műszaki meghibásodás történhetett.

Forrás: Hirado.hu2022. 11. 16. 6:42
Szemerkényi Réka; Volker, Kurt; Braml, Josef
Budapest, 2013. december 4. Kurt Volker, az Amerikai Egyesült Államok korábbi NATO-nagykövete (k) beszél, mellette Szemerkényi Réka, a miniszterelnök kül- és biztonságpolitikai fõtanácsadója (b) és Josef Braml, a Német Külpolitikai Társaság tudományos munkatársa az Antall József Tudásközpont által Az új világrend kül- és biztonságpolitikai kihívásai címmel rendezett tanácskozáson a Budapest Music Centerben 2013. december 4-én. MTI Fotó: Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paul Adams azokra a megerősítetlen értesülésekre reagált, amelyek szerint a lengyel–ukrán határ közelében kedden orosz rakéták csapódtak be egy lengyel mezőgazdasági létesítmény gabonatárolójába, és két ember életét vesztette – írja a Híradó.hu.

A brit közszolgálati médiatársaság vezető szakértője kifejtette: 

Oroszországnak nem áll érdekében lengyel farmok megtámadása, így valószínű, hogy legfeljebb műszaki meghibásodás történhetett.

Adams rendkívül valószínűtlennek nevezte, hogy Oroszország szándékos támadást intézett volna vagy intézne a jövőben Lengyelország vagy bármely más NATO-tagállam ellen.

A BBC megszólaltatta Kurt Volkert, az Egyesült Államok volt NATO-nagykövetét, aki szerint fontos, hogy Oroszország lehetőséget kapjon arra, hogy magyarázatot adjon a történtekre. Volker is azt valószínűsítette, hogy baleset történhetett, de úgy fogalmazott, hogy „ezt Oroszországtól is hallanunk kell”.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Kurt Volker, az Amerikai Egyesült Államok korábbi NATO-nagykövete (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.