Az orosz védelmi minisztérium visszautasítja, hogy rakétáik csapódtak volna be Lengyelországba

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök orosz terrort emleget.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 15. 21:52
Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által 2022. október 4-én közreadott képen orosz katonák Grad rakétavetővel lőnek ukrán állásokat egy meg nem nevezett helyszínen. (Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)
Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által 2022. október 4-én közreadott képen orosz katonák Grad rakétavetővel lőnek ukrán állásokat egy meg nem nevezett helyszínen. (Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Provokációnak minősülnek azok a lengyel médiajelentések, valamint a lengyel hivatalos nyilatkozatok, amelyek szerint orosz rakéták csapódtak volna be lengyel területen, ezek célja eszkalálni a konfliktust – közölte kedd este az orosz védelmi minisztérium.

A lengyel média és tisztviselők nyilatkozatai a Przewodów község közelében állítólagosan becsapódott »orosz« rakétákról szándékos provokáció a helyzet eszkalálása érdekében. Az ukrán–lengyel államhatár közelében egyetlen célpontra sem mértek csapást orosz fegyverek

– olvasható a tárca közleményében.

A védelmi minisztérium szerint a roncsoknak, amelyeket a helyi médiában bemutattak, semmi közük az orosz fegyverekhez.

Ezzel szemben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz „terror már nem csak Ukrajna határain belül” érezhető. – Az orosz rakéták a kollektív biztonságot veszélyeztetik, amely komoly eszkaláció – vélekedett, utalva a NATO 5. cikkelyére.

Zelenszkij szerint az eset rámutat arra, hogy „csak idő kérdése és az orosz terror terjeszkedik”.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott: ez nem véletlen volt, hanem egy „hello” Oroszországtól.


Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által 2022. október 4-én közreadott képen orosz katonák Grad rakétavetővel lőnek ukrán állásokat egy meg nem nevezett helyszínen (Forrás: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.