Bogárevésre buzdít a tésztagyár

A vállalat nemrég közzétett egy reklámot, amely a rovarevés előnyeit emelte ki.

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2022. 11. 06. 13:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem alakult az olasz tésztaóriás számára a legjobban egy videó közzététele, amelyben a rovarok evését támogatták, az azokban megtalálható magas tápértéket dicsérték, majd pedig a közönség véleményét kérdezték a témában – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A Barilla reklámfilmjében a vállalat azt állítja, hogy a rovarok világszerte több mint 140 országban az emberek étrendjének részét képezik, emellett kiváló minőségű fehérjeforrások, és alacsony környezeti terheléssel jár a termelésük és az elkészítésük. A film az „És te mit gondolsz?” kérdéssel zárul.

A kérdésre válaszolt Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes, aki egy Twitteren közzétett posztban azt írta: „Megeheted őket.”

Salvini megjegyzése és felháborodása arra késztette a Barillát, hogy egy hivatalos állásfoglalásban tisztázza: nem hozott forgalomba olyan terméket, amelynek összetevői között voltak rovarok.

Étkezzünk egészségesen, étkezzünk olaszosan 

– tette hozzá Salvini, válaszul a Barilla által kiadott közleményre.

Amint arról már a V4NA is beszámolt, az Európai Unió és a nemzetközi szervezetek folyamatosan próbálják normalizálni a rovarok emberi fogyasztását, és rendszeresen hangsúlyozzák az ilyesfajta étrend előnyeit, többek között azt, hogy a rovaroknak magas a fehérje- és a tápértéktartalma, emellett pedig nem okoz nagy ökológiai terhelést a megtermelésük.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.