időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Dél-Korea szerint Kim Dzsong Unt második gyereke kísérte el múlt héten

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.22. 12:07 2022.11.22. 12:36
Dél-Korea szerint Kim Dzsong Unt második gyereke kísérte el múlt héten

Kim Dzsong Un második gyermeke lehet az a tízéves lány, akivel az észak-koreai diktátor a múlt héten jelent meg először a nyilvánosság előtt egy rakétaindítás során – közölte a dél-koreai hírszerzés kedden.

Az észak-koreai média szombaton tájékoztatott, hogy Kim előző nap feleségével, Ri Szoldzsuval és lányukkal együtt megnézte, hogyan lövik ki az ország legerősebb interkontinentális ballisztikus rakétáját, a Hvaszong–17-et. Az állami hírforrások egy képet is közzétettek, amelyen Kim látható, ahogy kéz a kézben sétál egy fehérkabátos, piroscipős, fiatal lánnyal.

Egy dél-koreai parlamenti bizottság zárt ajtók mögött zajló ülésén a szöuli hírszerzés azt mondta: úgy tudják, hogy a tízéves lány Kim második gyermeke, Dzsu Ae – árulta el egy résztvevő. A titkosszolgálat arra alapozta feltevését, hogy információi szerint a lány magasabb és nagyobb kortársainál.

A lány ugyanaz lehet, akit Dennis Rodman egykori kosárlabdasztár látott 2013-as phenjani látogatása során. Akkoriban Rodman azt mondta, hogy elment Kimmel és családjával a tengerhez, és kezében tartotta az észak-koreai vezető kisbabáját, Dzsu Aét.

Ez volt az első alkalom, hogy Észak-Korea hivatalosan megerősítette a gyermek létezését, bár semmiféle részletet nem közölt róla. Dél-koreai médiaértesülések szerint Kim 2009-ben vette feleségül Rit, és három gyermekük van, akik 2010-ben, 2013-ban és 2017-ben születtek. Egyes hírek szerint Kim elsőszülöttje fiú, míg második és harmadik gyermeke leány.

A 38 éves Kim Dzsong Un családja vezeti Észak-Koreát 1948 óta. A férfi 2011-ben, apja, Kim Dzsong Il halálakor vette át a hatalmat. Mindkettőjük már felnőttként jelent meg először a nyilvánosság előtt.

A napokban szakértők sokat latolgatták, hogy mi lehetett Kim célja lánya bemutatásával. Egyesek úgy vélik, hogy az észak-koreai vezető őt tekinti lehetséges utódjának. Mások azt gondolják, igazolásként vihette magával a rakétatesztre, hogy aláhúzza: családja az, amely irányítja az ország nukleáris és rakétaprogramját.

 

Borítókép: a KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2022. november 19-én közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke a lányával megnéz egy Hvaszong–17-es interkontinentális ballisztikus rakétával végrehajtott kísérletet a phenjani nemzetközi repülőtéren 2022. november 18-án. (Fotó: MTI/EPA/KCNA)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.