időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Fegyveres támadás egy amerikai bevásárlóközpontban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.23. 09:24 2022.11.23. 13:52
Fegyveres támadás egy amerikai bevásárlóközpontban

Hét halottja és számos sebesültje van a Virginia állambeli Chesapeake városában, a Walmart bevásárlóközpontban kedd este elkövetett lőfegyveres tömeggyilkosságnak, amelyben a hat halálos áldozaton kívül a feltételezett elkövető is életét vesztette – közölte a város vezetése Twitter-üzenetben szerdán, a helyi rendőrségre hivatkozva.

Egyelőre nem világos, hogy a lövöldöző öngyilkosságot követett-e el, ugyanis a rendőrség nem árult el részleteket. Sajtóértesülések szerint azonban az elkövető – aki a bolt üzletvezetője volt – áldozatai után, magával is végzett.

Ugyancsak kérdéseket vet fel az, hogy noha a lövöldözés a boltban történt, az egyik áldozat holttestét az épületen kívül találták meg – erősítette meg Leo Kosinski helyi rendőrségi szóvivő a sajtótájékoztatón.

Kosinski információi szerint a kiérkező rendőrökre már nem adtak le lövéseket, „úgy tudom, hogy a lövöldözés már véget ért, mire a rendőrök a helyszínre érkeztek”. Majd hozzátette: a feltételezés szerint a tettes egyedül volt.

A rendőrség helyi idő szerint kedd este 10 óra 12 perckor kapott bejelentést a lövöldözésről Kosinski tájékoztatása szerint.

Csak pár órája történt az eset, ezért még nem áll rendelkezésünkre minden információ

– nyilatkozta Chesapeake város vezetése még korábban. – Annyit tudunk, hogy több halott és sebesült van, az elkövető pedig szintén meghalt – mondta.

A Walmart szerda hajnali közleményében azt írta: a céget „megrázta” a chesapeake-i üzletében elkövetett tömeggyilkosság, és együttműködik a rendőrséggel.

A környék legnagyobb baleseti kórháza, a szomszédos Norfolk városában működő Sentara Norfolk General Hospital szóvivője az NBC televíziós csatorna helyi állomásának megerősítette, hogy a lövöldözés öt sebesültjét ápolják az intézményben.
 

Borítókép: Videófelvételről készített kép rendőrökről a Virginia állambeli Chesapeake egyik bevásárlóközpontjában elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. november 22-én (Forrás: MTI/AP/WAVY-TV 10)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.