Lapozó: Elsőbbséget kapnak az LMBTQ-emberek a spanyol állami foglalkoztatásban

Újabb ukrajnai fegyvertámogatást jelentett be Stockholm · Putyin az etnikai harmóniát tartja Oroszország legfontosabb feladatának · Profi tolvajok lopják a fűtőanyagot Belgiumban · Elsőbbséget biztosítanak az LMBTQ-embereknek a spanyol állami foglalkoztatásban.

Magyar Nemzet
2022. 11. 16. 14:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb ukrajnai fegyvertámogatást jelentett be Stockholm

„A közeledő hideg tél megköveteli, hogy a nyugati országok a háború sújtotta Ukrajna segítségére siessenek” – közölte Ulf Kristersson svéd miniszterelnök egy szerda reggeli sajtótájékoztatón. 

A kormányfő bejelentette, Stockholm egy újabb fegyver- és humanitárius támogatási csomagot terjesztett be, amely 720 millió svéd korona (27 milliárd forint) humanitárius, és hárommilliárd (112 milliárd forint) értékű fegyvertámogatásról szól. 

A védelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy a felajánlást Kijev kérései szerint alakították ki. Pal Jonson elmondta, hogy a „téli csomag” elsősorban légvédelmi rendszerből és a hozzá szükséges lőszerekből áll, de biztonsági okokból a miniszter nem kívánt részletekbe bocsátkozni. 

Azt tudni lehet, hogy katonák számára téli ruházatot és testvédelmi felszereléseket, valamint terepjárókat és álcahálókat is küldenek. A támogatást a 2022-es költségvetésből fennmaradó pénzből, valamint az oltási programokra szánt, fel nem használt forrásokból finanszírozzák. 

A humanitárius felajánlást egyebek mellett a Vöröskereszt azonnali segélyei támogatásához, az ENSZ élelmezési programjához és a Dán Menekültügyi Tanács aknamentesítési munkájához kerül. Oroszország februári ukrajnai inváziója óta Svédország hozzávetőleg 5,2 milliárd svéd koronával járult hozzá a háborúhoz segély- és katonai támogatási csomagok formájában. 

Svédország eddigi részesedésének fele uniós támogatásból származott. A most bejelentett segélycsomag eddig a legnagyobb egyszeri támogatás Svédország részéről Ukrajnának. 

Forrás: SVT

 

Putyin az etnikai harmóniát tartja Oroszország legfontosabb feladatának

„Az etnikai és vallásközi harmónia biztosítása, valamint az Oroszországban élő népek kulturális sokszínűségének megőrzése kulcsfontosságú prioritás” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

„A különböző nemzetiségek képviselői évszázadok óta békében és barátságban élnek hazánkban. A jószomszédi viszony és a kölcsönös tisztelet hagyományai, a kultúrák közötti interakció történelmi tapasztalatai Oroszország népének büszkesége és közös öröksége. 

Ezért az etnikai és vallásközi harmónia biztosítása, az egység erősítése, a szokások, nyelvek és eredeti kultúrák sokszínűségének megőrzése a változatlan, jelentős és kiemelt prioritások közé tartozik” – áll a Kreml honlapján közzétett „Oroszország: egység és sokféleség” című összorosz tudományos és gyakorlati konferencia résztvevőinek, vendégeinek és szervezőinek küldött üdvözlő táviratban.

Az államfő megjegyezte, hogy az orosz elnök vezette Etnikai Kapcsolatok Tanácsának 2012-es létrehozása komoly hozzájárulást jelent az állami nemzetpolitika kialakításához és végrehajtásához. 

Forrás: ria.ru

 

Profi tolvajok lopják a fűtőanyagot Belgiumban

A belgiumi Vallon-Brabant tartomány rendőrsége figyelmeztetést adott ki, amelyben óvatosságra szólítja fel a környék lakosságát és építkezési területeit. A régióban ugyanis megszaporodtak a lopások, amelyekben ismeretlenek nagy mennyiségű és nagy értékű fűtőolajat, fapelletet, tűzifát és más energiahordozókat lopnak el. 

A vallon település, Ittre polgármestere a belga RTL-nek elmondta, hogy a város egyik építkezésén két alkalommal is szárazra ürítették ki a tolvajok a daruk és a dömperek üzemeltetéséhez használt gázolajtárolót. Amikor a munkások reggel megérkeztek, hűlt helye volt az üzemanyagnak. 

A fűtőolaj-forgalmazással foglalkozó vállalkozó, Jérome Jasmin értetlenül áll a családi házak kertjéből, a külső tárolókból észrevétlenül kiszivattyúzott fűtőolajlopások előtt, mert ezek az akciók jelentős előkészületeket és hozzáértést igényelnek. 

„Először is egy speciális szivattyú kell hozzá, majd egy tartályos jármű, amibe a fűtőolaj átvezethető. Ezer liter olaj kipumpálásához legalább fél órára van szükség, a munka pedig nagy zajjal jár. Semmi sem lehetetlen, azonban fűtőolajat észrevétlenül lopni igen komplikált vállalkozás” – ecseteli a vállalkozó. 

A belga biztosítótársaságoknál ugyan lehet fűtőanyaglopás elleni biztosítást kötni, azonban a biztosító csak akkor szerződik és fizet, ha a tulajdonos az elvárt módon és eszközökkel védi a tárolót. A rendőrség is csak akkor fogadja a feljelentést, ha bizonyítható az erőszakos, például a zárak, lakatok, kulcsra zárható kupakok rongálásával együtt járó behatolás. 

Forrás: rtl.be

 

Elsőbbséget biztosítanak az LMBTQ-embereknek a spanyol állami foglalkoztatásban

A jelenleg feldolgozás alatt álló munkatörvény kiszolgáltatottnak ismeri el az LMBTQ-kollektíva tagjait a munkaerőpiacon, ezért kiemelt figyelmet garantálnak a csoporthoz tartozó embereknek abban az esetben, ha esküvel hitelesítik szexuális irányultságukat, illetve identitásukat. 

A spanyol munkaügyi minisztérium megerősítette az információt, de hozzátették, hogy az esküt senki számára nem teszik kötelezővé, azt szabadon és önként tehetik meg az érintettek. A munkahelyekre vonatkozó új törvényt idén júniusban hagyták jóvá, jelenleg a kongresszusi feldolgozás folyamata zajlik. 

Yolanda Díaz munkaügyi miniszter és alelnök azt mondta, hogy céljuk a foglalkoztatáspolitika teljes újratervezése, ami elengedhetetlen Spanyolország vállalatai és az ország jövője szempontjából. Az új törvény értelmében az állami foglalkoztatásban kiemelt figyelmet fordítanak majd nemcsak az LMBTQ-kollektíva tagjaira, hanem a bevándorlókra, a nemzetközi védelemben részesülőkre, a nemi erőszak áldozataira, valamint a társadalmi kirekesztettségben élőkre is. 

A kormány szerint a legnagyobb diszkrimináció a transzembereket éri a munkaerőpiacon, ezért igyekeznek több programmal is támogatni foglalkoztatásukat. 

Forrás: 20minutos.es

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.