Lapozó: Feljelentették a spanyol kulturális minisztert a transzszexualitás népszerűsítése miatt

Joe Biden és Giorgia Meloni Ukrajna támogatásáról tárgyalt a G20-csúcstalálkozón · A spanyol kormány új stratégiája a gyerekek és serdülők elleni erőszak felszámolását célozza · Újabb nyomás nehezedik a svéd NATO-csatlakozásra · Feljelentették a spanyol kulturális minisztert, miután kiskorúaknak népszerűsítette a transzszexualitást.

Magyar Nemzet
2022. 11. 15. 19:00
Iceta, Miquel
Barcelona, 2017. december 14. A katalán regionális választáson induló Miquel Iceta, a Katalán Szocialista Párt (PSC) vezetõje egy kampányrendezvényen Barcelonában 2017. december 14-én, az elõrehozott választások elõtt nyolc nappal. (MTI/EPA/Andreu Dalmau) Fotó: Andreu Dalmau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden és Giorgia Meloni Ukrajna támogatásáról tárgyalt a G20-csúcstalálkozón

Közel egy órán át tárgyalt egymással az USA és Olaszország vezetője Balin. A miniszterelnöki hivatal sajtóközleménye szerint a felek megerősítették jövőbeni együttműködési szándékukat, valamint Ukrajna támogatására irányuló erőfeszítéseiket. 

A G20-találkozón a világ legfejlettebb országai napjaink legnagyobb kihívásaira, vagyis az energia-, gazdasági és élelmiszerkrízis megoldására kerestek megoldásokat. „Az ukrán–orosz konfliktus következtében kialakult súlyos krízishelyzetek minden országot érintenek, különösen a fejlődő országokat” – mondta Giorgia Meloni olasz kormányfő. 

A résztvevők kiemelték, hogy az egyéb kihívásokat sem szabad szem elől téveszteni, mint a környezetvédelem, az infrastrukturális fejlesztések, a színvonalas oktatás és az egészségügyi ellátás biztosításának kérdéseit, hogy méltóbb világot hagyjunk utódainkra. 

„Az ukrán háború súlyos energiakrízist idézett elő, ugyanakkor szembesít az energiapolitika múltban elkövetett hiányosságaival is. Paradox módon lehetővé teszi egy kiegyensúlyozottabb energiapiac kiépítését, melyben az ellátó országok nem fegyverként használják az energiát” – mondta a találkozón elhangzott beszédében Meloni. 

Forrás: ansa.it

 

A spanyol kormány új stratégiája a gyerekek és serdülők elleni erőszak felszámolása

A gyerekek és serdülők elleni erőszak felszámolásáról szóló új stratégia a spanyol szociális jogok minisztériuma által kidolgozott „Rhodes-törvény” része, melyet tavaly fogadtak el. Nevét egy zongoraművészről, James Rhodes-ról kapta, aki gyerekkorában bántalmazást szenvedett el, azóta pedig gyermekvédelmi aktivistává vált. 

A gyerekek erőszakkal szembeni védelméről szóló spanyol stratégia kiskorúak ezreinek életét változtathatja meg. Útitervként szolgál majd a különböző hivataloknak, intézményeknek és azok szereplőinek, hogy képesek legyenek felderíteni, illetve megelőzni az erőszakos cselekményeket, továbbá szükség esetén mielőbb be is tudjanak avatkozni azokba. 

A stratégia különös figyelmet fordít a család, az oktatás, az egészségügy, a sport és a szabadidő területére, de támaszt jelent majd a biztonsági erők számára is, hogy szükség esetén a legmegfelelőbb eszközökkel tudjanak reagálni az erőszakra. 

A Rhodes-törvény legkiemelkedőbb intézkedése, hogy az eddigieknél jóval több időt biztosít a bántalmazott gyerekeknek arra, hogy feljelentsék bántalmazójukat. Korábban ezt 18 éves korukig tehették meg, ezt az életkort a kormány 35 évre emelte fel. 

Forrás: elmundo.es

 

Újabb nyomás nehezedik a svéd NATO-csatlakozásra

Az isztambuli terrorcselekménynek komoly következményei lehetnek a svéd NATO-csatlakozásra nézve. „Többen meghaltak a hétvégi isztambuli merényletben, a robbanás megrázta Törökországot, mert azokból az évekből tépett fel sebeket, amikor Törökországot keményen sújtották a terrorcselekmények” – mondta el a svéd köztévé stúdiójában a csatorna törökországi tudósítója. 

Az elkövetők a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezethez köthetők. Tomas Torén is úgy véli, hogy a történtek hatással lehetnek a Törökország és Svédország között folyamatban lévő NATO-tárgyalásokra. 

Törökország egyik követelése ugyanis, hogy Svédország utasítsa ki a PKK, illetve PYD terrorszervezetekhez köthető lakosait, és határolódjon el ezektől a szervezetektől. A tudósító szerint egyáltalán nem lehetetlen, hogy a Svédországra nehezedő török nyomás tovább fog nőni, beleértve a török társadalom erősödő ellenérzését is. 

A jövő évben esedékes török választások kapcsán a nacionalista kérdések nagy szerepet fognak játszani, aminek komoly következményei lehetnek a biztonságpolitikára nézve, tette hozzá az újságíró.

 Forrás: SVT

 

Feljelentették a spanyol kulturális minisztert a transzszexualitás népszerűsítése miatt

A Keresztény Ügyvédek Egyesülete panaszt nyújtott be a számvevőszékhez Miquel Iceta tárcavezető ellen, amiért 800 ezer euróval támogatta egy transzgyerekekről szóló film, a „Half of Ana” elkészítését. Ezzel együtt feljelentették az ügyészségen a film rendezőjét, Marta Nietot is, amiért népszerűsítette a transzszexualitást a gyerekeknek. 

A szervezet elítéli, hogy a film készítői castingot tartottak, melyhez 5 és 9 év közötti transzszexuális vagy nem bináris kiskorúakat kerestek úgy, hogy ezek a kicsik valójában még nem elég érettek az ilyen típusú témakörökben való állásfoglaláshoz. 

A castingra mégis olyan gyerekeket vártak ebből a korosztályból, akik már megtagadják biológiai nemüket, sőt esetenként hormonkezelésen vagy műtéten is átestek. Az egyesület szerint a film készítői és a tárca is bűncselekményt követ el azzal, hogy ilyen kicsi gyerekek körében terjeszti a transzideológiát, nem beszélve arról, hogy a projektet közpénzből támogatják. 

A jogászok követelik a film és a támogatás azonnali visszavonását is. Saját oldalukon egy petíciót is indítottak, melyet már több mint 25 ezren írtak alá. A film készítői nem hajlandók nyilatkozni az ügyben, a kulturális minisztérium részéről viszont közölték, hogy az ilyen típusú támogatások odaítélésénél sosem veszik alapul a film témáját. 

Forrás: europapress.es, abogadoscristianos.es

Borítókép: Miquel Iceta spanyol kulturális miniszter (Fotó: MTI/EPA/Andreu Dalmau)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.