Novák Katalin: Erős, sikeres Európára van szükségünk

A köztársasági elnök Párizsban tárgyalt Gérard Larcher-val, a francia szenátus elnökével.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 11. 16:41
NOVÁK Katalin; LARCHER, Gérard
Novák Katalin Párizsban Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Erős, sikeres Európára van szükségünk” – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök Gérard Larcher-val, a francia szenátus elnökével folytatott pénteki találkozását követően a Facebook-posztjában. Mint írta,

A Békefórumot megelőzően Párizsban Gérard Larcher-val, a francia szenátus elnökével napjaink kihívásairól beszéltünk, és egyetértettünk abban, hogy erős, sikeres Európára van szükségünk.

 

A Franciaország második legfontosabb közjogi méltóságával folytatott megbeszélést megelőzően Novák Katalin a szerb elnökkel is találkozott. „Alekszandar Vucsics régi barát, stratégiai partner. Alig várom, hogy hamarosan az Európai Unió tagjaként üdvözölhessük a szerbeket” – olvasható a bejegyzésben. Novák Katalin pénteken a párizsi Békefórumon vesz részt.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnököt (j) fogadja Gérard Larcher, a francia szenátus elnöke (b) Párizsban 2022. november 11-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.