Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Pontos elszámolást követelnek az Ukrajnának adott pénzügyi segítségről a kongresszusi képviselők

Kongresszusi képviselők arra szólítják fel a Biden-adminisztrációt, hogy számoljon el az Ukrajnának nyújtott segélyekkel, és hogy az ukrajnai segélykiadásokat egy főfelügyelő felügyelje, tekintettel a magas összegekre és a kevés rálátásra arra, hogy a pénzt vagy a leszállított fegyvereket hatékonyan használják-e fel.

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2022. 11. 19. 12:43
BIDEN, Joe; HARRIS, Kamala; PELOSI, Nancy
Washington, 2021. április 29. Joe Biden amerikai elnök (k) elmondja kongresszusi országértékelõ beszédét az amerikai törvényhozás épületében, a Capitoliumban 2021. április 28-án. Mögötte Kamala Harris amerikai alelnök (b) és Nancy Pelosi az amerikai képviselõház demokrata párti elnöke (j). MTI/AP/New York Times pool/Doug Mills Fotó: Doug Mills
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai adófizetők dollárjaiból az ukrajnai segélyt finanszírozzák, de valójában mégis valami más történik, talán a demokrata adományozók zsebét tömik? Ez segítette a demokraták kampányait és jelöltjeit, hogy megválasszák őket?

– tette fel a kérdést Marjorie Taylor Greene – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az Ukrajnának nyújtott támogatás kapcsán kifejtette, hogy átláthatatlan a segélyezés rendszere.

8,9 milliárd dollár humanitárius segítségnyújtásra, beleértve a sürgősségi élelmiszert és segítséget Ukrajnának és a régióban élő ukrán menekülteknek, valamint a konfliktus által közvetlenül érintett más országoknak. Ismét felteszem a kérdést, hogy mely más országokba és mennyi pénzt küldtek, illetve milyen szervezeteknek? Ki vezeti ezeket a szervezeteket, és miért ők kapták a szerződéseket? 11,8 milliárd dollár egyéb támogatás, beleértve az Ukrajnának nyújtott közvetlen költségvetési támogatást, valamint az Ukrajnának és más érintett országoknak nyújtott fejlesztési segélyt és egyéb támogatást. Milyen fejlesztési segélyt? Milyen támogatás? Ki irányítja ezt? Ezek mind olyan kérdések, amelyekkel az amerikai emberek szembesülnek

– mondta Greene.

Mit változtatna a segélyezés menetén Greene?

„Ma egy képviselőházi határozatot terjesztek elő. Ez kérni fogja az elnököt, és utasítja a védelmi minisztert és a külügyminisztert, hogy továbbítson bizonyos dokumentumokat a képviselőháznak az ukrán nemzetnek 2021. január 20-tól 2022. november 15-ig a kongresszus által előirányzott pénzeszközökkel kapcsolatban. Követelem az amerikai adófizetők minden olyan dollárjának ellenőrzését, amelyet bármilyen formában Ukrajnának adtak. Megvédjük a saját nemzetünk határát, de először is meg akarjuk érteni, hogy az amerikaiak adói milyen formában védik meg egy másik nemzet határát.” – mondta egy másik felvételen Marjorie Taylor Greene.

Thomas Massie is elmondta a véleményét

Nem a képviselőnő volt az egyetlen republikánus politikus, aki kritizálta Ukrajna segélyezését. Thomas Massie képviselő kifogásolta a Biden-kormány 38 milliárd dolláros további segélykérelmét Ukrajnának, amellyel együtt a 2022-ben az Ukrajnára fordított összeg kétszer akkora lenne, mint amennyit az Egyesült Államokban utakra és hidakra költöttek.

A további 37,7 milliárd dolláros segéllyel együtt 104 milliárd dollárra rúgna a valamilyen formában Ukrajnának küldött pénz, csak a 2022-es naptári évben. Massie a kérés elutasítását és könyvvizsgálatot követelt, valamint egy főfelügyelőt a segélyek kontrollálására.

Biden legutóbbi ukrajnai kiadási kérelme olyan pályára állítja az amerikai kongresszust, hogy kétszer annyi pénzt költ Ukrajnára, mint amennyit egy év alatt utakra és hidakra költünk. Senki sem tudja megmondani, hogy hova megy vagy hova tűntek ezek a pénzek. Követeljük az azonnali leállítást. Követeljük az ellenőrzést

– tweetelte a politikus.

Egyes republikánusok azt szorgalmazták, hogy az ukrajnai segélykiadásokat egy főfelügyelő felügyelje, tekintettel a magas összegekre és a kevés rálátásra arra, hogy a pénzt vagy a leszállított fegyvereket hatékonyan használják-e fel.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök elmondja kongresszusi országértékelő beszédét (Fotó: MTI/AP/New York Times pool/Doug Mills)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.