időjárás -3°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Rakétatalálat ért egy amerikai katonai bázist Szíriában

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.26. 11:15 2022.11.26. 11:24
Rakétatalálat ért egy amerikai katonai bázist Szíriában

Rakétatámadás érte az Egyesült Államok vezette nemzetközi terrorellenes koalíció erőinek egyik bázisát az észak-szíriai Haszaka tartomány déli részén.  

Az amerikai haderő közel-keleti térségért felelős parancsnokságának (CENTCOM) szombati közleménye szerint két rakéta robbant a bázison, de senki nem sérült meg és kár sem keletkezett.

A szíriai kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű milíciaszövetség tagjai átvizsgálták a rakéták lezuhanásának helyét, és találtak egy harmadik, fel nem robbant rakétát is. 

Azt egyelőre nem tudni, ki és honnan indította a rakétákat.

Joe Buccio, a CENTCOM szóvivője azt mondta, hogy „az ilyen jellegű támadások veszélyeztetik a koalíciós erőket és a civileket, és aláássák a nehezen megszerzett stabilitást és biztonságot Szíriában és a régióban.”

 

Borítókép: német katona a NATO Patriot rakétavédelmi rendszerének bemutatóján a szlovákiai Szliácson lévő légitámaszponton 2022. május 10-én (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.