időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Ukrajnába utazik Novák Katalin, Volodimir Zelenszkijjel találkozik az államfő

Magyar Nemzet
Forrás: Index.hu
2022.11.25. 18:08 2022.11.25. 23:13
Ukrajnába utazik Novák Katalin, Volodimir Zelenszkijjel találkozik az államfő

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására Kijevbe indult pénteken Novák Katalin – értesült az Index.hu. A hírportál úgy tudja, a magyar köztársasági elnök vonattal megy Lengyelországba és onnan Ukrajnába.

Az orosz–ukrán háború február 24-ei kezdete óta ez lesz a legmagasabb szintű kétoldalú találkozó a két ország vezetői között. 

Korábban Novák Katalin is csatlakozott ahhoz a közleményhez, amelyben tizenegy elnök ítéli el az október 10-én Ukrajnát ért támadásokat. A közlemény elfogadhatatlannak nevezi, hogy a moszkvai képviselők atommal fenyegetik a világot.

Országaink nevében követeljük, hogy Oroszország azonnal hagyja abba polgári célpontok támadását. Nem hagyunk fel az erőfeszítéssel, hogy bíróság elé állítsuk a mai (október 10. – a szerk.) bűncselekmények felelőseit

– hangsúlyozzák közleményükben az államfők. 

A Magyar Nemzet megkeresésére a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága a sajtóértesüléssel kapcsolatban azt a választ adta: 

a köztársasági elnök tervezett programjairól a Sándor-palota mindig a kellő időben ad tájékoztatást. 

 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök (Forrás: MTI/Bruzák Noémi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.