Visszavágott Szijjártó Péter a német külügyminiszternek

Annalena Baerbock azzal vádolja Magyarországot, blokkolja az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós pénzügyi támogatást.

Magyar Nemzet
2022. 11. 11. 17:01
Fotó: Szijjártó Péter Facebook
Forrás: Szijjártó Péter Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Annalena Baerbock német külügyminiszter arra hívta fel ma »kedvesen« a figyelmünket, hogy ne hazardírozzunk az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós pénzügyi segély kapcsán” – írta a Facebook-oldalára Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Német hivatali kollégája ugyanis úgy látja, Magyarország blokkolja az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós pénzügyi támogatást. „Budapestnek nem kellene pókereznie, hogy megpróbáljon nyomást gyakorolni Brüsszelre egy külön jogállamisági vitában” – idézte Annalena Baerbock német külügyminisztert a Politico európai ügyekkel foglalkozó hírportál. A német politikus hangsúlyozta, ez potenciálisan végzetes akadályt jelent, mivel az Ukrajnának szánt pénz nem folyósítható mind a 27 uniós ország támogatása nélkül az egyhangúságot megkövetelő költségvetési szabályok miatt.

Nos, a külügyminiszter kolléga súlyosan félreérti a helyzetet: az újabb közös európai uniós hitelfelvétel elutasítása a részünkről nem taktikai, hanem elvi kérdés. Szerintünk ugyanis nem a közös európai eladósodás jelenti a közös európai jövőt. Az európai jövő nem a nagy adóssághegyek felé van

– fogalmazott a közösségi oldalán Szijjártó Péter.

„Csak a teljes kép kedvéért (bár valószínűleg ez nem érdekli a külügyminiszter asszonyt): mi készen állunk Ukrajna támogatásának folytatására. Pontosan úgy, ahogyan tettük eddig is: kétoldalú alapon” – tette hozzá.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.