Izraeli mesterlövész végezhetett egy palesztin lánnyal

A lány nagynénjének beszámolója szerint unokahúga négy-öt fejlövést kapott.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 12. 20:25
null
Dzsenin, 2022. december 12. Vértócsa és egy fél pár papucs egy ház tetején a ciszjordániai Dzseninben 2022. december 12-én. Elõzõ nap izraeli katonák agyonlõttek egy 16 éves palesztin lányt, Dzsana Madzsdi Iszam Zakarnát egy esti razzián kitört tûzharcban. MTI/EPA/Alaa Badarneh Fotó: Alaa Badarneh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon valószínű, hogy egy izraeli mesterlövész lőtte le véletlenül a 16 éves Dzsana Madzsdi Iszam Zakarnát vasárnap éjjel Dzseninben − jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a Ynet hétfőn az izraeli hadsereg vizsgálata alapján. 

A vizsgálat első eredményei szerint egy kommandós azonosított két alakot egy háztetőn, egyiküknél fegyver volt, és őt vette célba. A találatok azonban a palesztin lányt érték, aki a fegyveres közelében állt.

A hadseregben azt gyanítják, hogy a lány megfigyelőként az izraeli kommandósokra tüzelő palesztin fegyvereseket segíthette. A katonák azért hatoltak be a városba, hogy őrizetbe vegyenek terrortevékenységgel gyanúsított palesztinokat. 

A lány nagynénjének beszámolója szerint unokahúga négy-öt fejlövést kapott, és az őt eltaláló mesterlövészek az épülettel szemben tartózkodtak. 

Elküldtük a holttestet Nábluszba boncolásra. A palesztin fegyveresek messze voltak tőle, máshol voltak

− állította.

Beni Ganz védelmi miniszter sajnálatát fejezte ki a lány halála miatt, és azt mondta, hogy a palesztin fegyveresek össztüzet zúdítottak a biztonsági erőkre dzsenini hadműveletük során, a terroristák benzinespalackokkal is dobálták őket. Ganz kiemelte, hogy az izraeli egységek önvédelemből viszonozták a tüzet. Fogadkozott, hogy kivizsgálják a lány halálát.

Jaír Lapid, az ügyvivő kormány miniszterelnöke is sajnálatosnak nevezte a történteket, és kinyilvánította részvétét a lány családjának. Lapid kijelentette, hogy Izrael továbbra is megpróbálja megakadályozni a terrorizmust, és ahol szükséges, tovább dolgozik a terroristák elfogásán, miközben bízik az izraeli hadsereg katonáiban és a biztonsági erőkben, hogy még a legösszetettebb akcióik során is mindent megtesznek az ártatlanok sértetlenségéért.

Borítókép: Vértócsa és egy fél pár papucs egy ház tetején a ciszjordániai Dzseninben 2022. december 12-én. Előző nap izraeli katonák agyonlőttek egy 16 éves palesztin lányt, Dzsana Madzsdi Iszam Zakarnát egy esti razzián kitört tűzharcban (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.