Pedofilok ezreit engedték ki a börtönből Amerikában, alig ültek valamennyit

Egy vizsgálat megállapította, hogy Kalifornia államban több mint hétezer pedofil kapott kevesebb mint egyéves börtönbüntetést annak ellenére, hogy sokukat gyermekek megerőszakolásával vagy szexuális zaklatásával vádolták – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

MAGYAR NEMZET
Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 12. 02. 10:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalifornia állam szexuális bűnözőket tartalmazó adatbázisának elemzéséből kiderült, hogy a pedofilok meglepően rövid börtönbüntetést kapnak, és gyermekmolesztálók ezreit engedték ki a börtönből mindössze néhány hónap után.

A Daily Mail beszámolója szerint több mint hétezer szexuális bűnözőt ítéltek el 14 év alatti gyermekkel elkövetett fajtalankodás vagy szexuális zaklatás miatt, mégis botrányosan enyhe börtönbüntetést kaptak.

Samuel Dordulian, a Los Angeles-i szexuális bűncselekmények ügyésze a nyilvánosságra került adatokkal kapcsolatban azt mondta, hogy azok sokkolók, majd hozzátette, hogy a szabadlábra helyezettek félelmet keltenek a társadalomban.

A statisztikák egyértelműen azt mutatják, hogy a pedofilok nem javulnak meg. Kijönnek, és újra bűncselekményeket követnek el. Ha ezeket az embereket túl korán kiengedjük, sokkal több áldozatuk lesz, ami félelmetes

– mondta Dordulian.

A V4NA hírügynökség szerint ilyen bűnöző például a 48 éves Carlos Alexander Nahue, akit egy gyermek folyamatos szexuális zaklatása miatt ítéltek el. 2014 októberében emeltek vádat ellene, 2015 januárjában nem ismerte el a bűncselekményt, és mindössze két napra ítélték el egy megyei börtönben, emellett pedig öt év próbaidőt kapott. 

Sajtóértesülések szerint a pedofília miatt elítélt férfi most egy háztömbnyire lakik egy bölcsődétől és három háztömbnyire egy általános iskolától. 

Egy másik férfit, Noah Thomas Holtot 2013-ban ítélték el. Őt 14 éven aluliakkal elkövetett fajtalankodással, gyermekpornográfia birtoklásával és szeméremsértéssel vádolták. A férfit egy éven belül szabadlábra helyezték.

Az államban egyébként 58 megyében 61 770 szexuális bűnözőt tartanak nyilván, ami 12 százalékos növekedést jelent 2019 óta. Kalifornia az elmúlt években sokat enyhített a szexuális bűnözőkkel szembeni törvényeken – tette hozzá a lap.

A teljes cikk Több ezer pedofilt engedtek ki a börtönből néhány hónapnyi büntetés után címen olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.