Többen meghaltak egy spanyolországi buszbalesetben

Hatan életüket vesztették az északnyugat-spanyolországi Galícia tartományban szenteste történt buszbalesetben – közölte a helyi mentőszolgálat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 25. 19:49
Forrás: TWITTER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A busz szombat késő este zuhant le egy hídról a Lérez-folyóba, a hatóságok másnap még többeket eltűntként tartottak nyilván.

Több áldozat holttestét csak vasárnap találták meg, az elhunytak kilétét egyelőre homály fedi.

A jármű Vigóból Lugóba tartott nyolc utassal, és a Pedre nevű településen – eddig ismeretlen okból – negyven métert zuhanva egy hídról, a folyóba csapódott. A 63 éves sofőrt és egy nőt sikerült élve kimenekíteni, őket sérülésekkel egy közeli kórházba szállították.

A rendőrség közölte, hogy a sofőr szervezetében nem találták nyomát alkoholnak vagy kábítószernek.

A hatóságok tájékoztatása szerint az éjszakai mentési munkálatok nagyon nehéznek bizonyultak, mivel a busz egy nehezen hozzáférhető helyen volt, és csaknem teljesen ellepte a víz.

A mentőegységeknek a hídról kötelekkel kellett leereszkedniük, hogy elérjék a balesetet szenvedett járművet.

Vasárnap pedig az erős sodrás és a heves esőzéssel kísért, rossz időjárás hátráltatta az időközben már lezárt mentési munkálatokat. Mostanra már csak a busz műszaki mentése maradt hátra.

Borítókép forrása: Twitter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.