Akár tizenkét év börtönre is ítélhetik a szexuális erőszakkal vádolt Dani Alvest

Az FC Barcelona és a Sevilla volt játékosa már a hétvégét is börtönben töltötte.

Magyar Nemzet
Forrás: Antena 3 Noticias2023. 01. 23. 16:20
Alves, Dani; Sanz, Joana
London, 2018. szeptember 25. Dani Alves brazil válogatott labdarúgó, a Paris Saint-Germain francia klub játékosa és felesége, Joana Sanz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA díjkiosztó gálaestjén Londonban 2018. szeptember 24-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga) Fotó: Facundo Arrizabalaga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FC Barcelona és a Sevilla volt játékosa már a hétvégét is börtönben töltötte, miután a bíró attól tartott, hogy kiváló anyagi helyzete miatt Brazíliába szökik, amellyel Spanyolországnak nincs kiadatási egyezménye – tájékoztat cikkében az Antena 3 Noticias.

A brazil focistát egy 23 éves nő jelentette fel, aki arról számolt be, hogy Alves egy barcelonai diszkóban szexuálisan zaklatta. 

Részletes vallomásából kiderült, hogy az eredetileg a sajtóban közölt „fogdosásnál” sokkal súlyosabb bűncselekmény történt. Állítólag Alves becsalta őt a VIP-terület mosdójába, majd végül meg is erőszakolta. 

A nő a történtek után azonnal jegyzőkönyvet vetetett fel, de mire a rendőrök a helyszínre értek, a focista eltűnt. Az áldozatot ezután kórházba vitték, ruháját átadta a rendőrségnek, hogy annak segítségével szerezzék meg az azonosításhoz szükséges DNS-mintát. A fiatal nő vallomása éles ellentétben áll a futballista által elmondottakkal. Ő azt mondta a rendőröknek, hogy a nő ment utána a mosdóba és csábította őt szexuális aktusra. 

Ha a szexuális zaklatás beigazolódik, Alves négytől 12 évig terjedő börtönbüntetést kaphat. A futballistát hétfőn átszállították a barcelonai Brians 2 börtönbe, amely alig néhány méterre található a Brians 1-től, ahol szombaton és vasárnap tartózkodott. Új helyén egyrészt kevesebb a fogvatartott, másrészt jobb a felszereltség: a cellákban zuhanyzók vannak, illetve sportközpontját és uszodáját is felújították. A hatóságok azonban állítják, hogy nem azért vitték át, mert személye miatt pozitív megkülönböztetésben akarják részesíteni. 

Dani Alvest Barcelonában tartóztatták le szexuálisan zaklatás vádjával – írja a 20 minutos spanyol lap. A Barca és a Sevilla egykori játékosát a katalán Mossos emberei vitték el délelőtt egy rendőrautóval a Les Corts rendőrőrsről, ahová tanúskodni ment be, miután feljelentést tettek ellene. A 39 éves futballista, aki 2022 júliusa óta a mexikói UNAM játékosa, tagadja az ellene felhozott vádat. A házasságban élő sportoló 2017-ben vette feleségül Joana Sanz spanyol modellt. Az ünnepi időszakban azért utazott korábbi sikerei színhelyére, Katalóniába, hogy ott legyen az anyósa temetésén.

Borítókép: Dani Alves brazil válogatott labdarúgó (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.