Elfogták a londoni ámokfutás elkövetőjét, aki gyerekekre is rálőtt

Őrizetbe vették a szombati londoni lövöldözés gyanúsítottját. A 22 éves fiatal férfit a brit főváros északi részén, Barnet kerületben fogták el vasárnap este.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 16. 7:14
null
London, 2023. január 15. Rendõrök a londoni helyszín közelében 2023. január 14-én, miután egy autóból járókelõkre lõttek a brit fõváros Camden negyedében. Négy nõ és két kislány megsebesült, az egyik gyermek életveszélyesen. MTI/AP/PA/James Manning Fotó: James Manning
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint korábban megírtuk, a lövéseket a tettes egy mozgó járműből adta le január 14-én este Camden városrészben, a két nagy londoni pályaudvar, a Euston és a King’s Cross-St. Pancras közötti utcában, egy katolikus templomnál, ahol éppen gyászszertartás zajlott. A jármű ezután elhajtott a helyszínről. A templomot kiürítették és a környező utcákat lezárták.

 

Az elfogott fiatal férfit gyilkossági kísérlet gyanújával vették őrizetbe, miután autóját a rendőrök vasárnap este megállították. A gyanúsított kilétét a rendőrség egyelőre nem fedte fel.

 

A lövöldözésben hatan sérültek meg, köztük két gyermek. Az incidens után egy 21, egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak – tájékoztatott a Scotland Yard hétfőn.

Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt az ellátás után hazaengedték. A lövöldözésben megsérült egy hétéves kislány is, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A kislány azóta túljutott az életveszélyen: a londoni rendőrség ismertetése szerint jelenlegi állapota súlyos, de stabil.

Borítókép: rendőrök a londoni helyszín közelében 2023. január 14-én, miután egy autóból járókelőkre lőttek a brit főváros Camden negyedében (Fotó: MTI/AP/PA/James Manning)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.