Ferenc pápával találkozott Novák Katalin

A köztársasági elnök XVI. Benedek búcsúszertartására utazott Rómába.

Magyar Nemzet
2023. 01. 05. 18:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa fogadta Novák Katalin köztársasági elnököt és férjét, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest csütörtökön. Az államfő vezette magyar delegáció részt vett a szombaton elhunyt XVI. Benedek emeritus pápa gyászmiséjén, és lerótta kegyeletét a ravatalnál − közölte az MTI-vel a Sándor-palota. 

Isten nyugosztalja XVI. Benedek pápát!

− írta Facebook-bejegyzésében Novák Katalin. 

Novák Katalin korábban már többször is találkozott Ferenc pápával, legutóbb augusztus végén. 

Ferenc pápát meglepték a magyar családpolitika eredményei, hogy megduplázódott a házasságkötések és felére csökkent az abortuszok száma

– mondta el akkor a vatikáni rádió magyar nyelvű adásában a köztársasági elnök. Habsburg Eduárd, Magyarország vatikáni nagykövete korábban elmondta lapunknak: az egyházfő különösen elégedett és nagyra értékeli a magyar kormány családpolitikai törekvéseit.

Borítókép: Novák Katalin Ferenc pápával találkozik (Fotó: Servizio Fotografico Vaticanmedia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.