időjárás 8°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Három embert késeltek meg a brüsszeli metróban + videó

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, La Libre Belgique, Euronews
2023.01.30. 19:23 2023.01.30. 21:18
Három embert késeltek meg a brüsszeli metróban + videó

Három embert késsel megsebesítettek Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson hétfőn, a gyanúsítottat a rendőrség előállította.

A beszámoló szerint egy férfi késsel a kezében járkált a brüsszeli városközpont felé tartó metrószerelvényen, majd 

megszúrt egy fiatalembert, amikor az ki akart szállni az állomáson. A sérült állapota súlyos.

A támadó kiabált, és állítólag más utazókat is megfenyegetett, ami pánikot okozott a metrókocsiban. A férfi két további utast könnyebben megsebesített, majd az állomásra szaladt, ahol a szemtanúk szerint valószínűleg egy babakocsis nőt is megpróbált megtámadni.

A rendőrség megerősítette, hogy járőreik azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a gyanúsítottat előállították. Az állomást lezárták. A támadót a belga rendőrség gyors intézkedésének köszönhetően letartóztatták – erősítette meg a Twitteren Philippe Close brüsszeli polgármester.

A támadó indítékai nem ismertek, de rendőrség kizárta a terrorista motivációt. Egy, az ügyhöz közel álló forrás szerint az előállított személy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.

„Beültem a metrókocsiba, az ajtók becsukódtak, aztán egyik pillanatról a másikra kiabálni kezdtek az emberek” – részletezte a történteket egy szemtanú és hozzáfűzte, hogy valamivel később meglátta a férfit késsel a kezében. „Ha jól értettem, megszúrt egy nőt, majd minket akart megtámadni. Aztán azt akarta, hogy szálljunk ki a kocsiból, hogy egyedül várjon a rendőrökre” – fűzte hozzá.

Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy éppen a metróban volt, amikor azt hallotta, 

„szállj le, szállj le, menekülj!”

„Szóval elindultam anélkül, hogy odanéztem volna. Voltak olyanok is, akik futottak. Megfogtam a gyermekemet, és futottam én is, később pedig láttunk sérülteket is” – részletezte az utas. 

Egy Twitter-felhasználó arról írt, hogy látta, amint a rendőrök elkapják és ártalmatlanítják a férfit, és képet is megosztott az akcióról. 

Egy másik Twitter-használó pedig videót tett közzé arról, hogy a rendőrök pisztolyt szegeznek a támadóra.

 

Borítókép: Rendőrök a lezárt metróállomásnál (Fotó: Europress/AFP/Hatim Kaghat)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.