Helikopterek ütköztek össze Ausztráliában + videó

Négyen meghaltak, hárman pedig súlyosan megsérültek a tragikus balesetben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 02. 11:40
null
Gold Coast, 2023. január 2. Rendõrök helyszínelnek a két összeütközött helikopter egyikének roncsai mellett az ausztráliai Queensland állambeli Gold Coast tengeri vidámparkja közelében 2023. január 2-án. A balesetben négyen életüket vesztették, 13 sérültet kórházba szállítottak. MTI/AP/AAP/Dave Hunt Fotó: Dave Hunt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyen meghaltak, hárman pedig súlyosan megsérültek, miután két helikopter összeütközött helyi idő szerint hétfő délután Ausztrália északkeleti partvidékén, Queensland állam egyik zsúfolt strandja közelében – közölte a rendőrség.

A közeli Sea World vízi élménypark vendégei hatalmas robbanásról számoltak be. Annastacia Palaszczuk queenslandi miniszterelnök felfoghatatlan tragédiának nevezte a szerencsétlenséget.

A queenslandi hatóságok, illetve szemtanúk beszámolói szerint az egyik helikopter fejjel lefelé landolt egy homokpadon, a balesetet észlelve a strandolók és a kiérkező rendőrök azonnal megkezdték a gép utasainak kimentését, elsősegélyben részesítve a sérülteket.

A másik helikopter lezuhant, roncsai a rendőrség közleménye szerint egy nehezen megközelíthető területen szóródtak szét. Az ütközés következtében meghaltak és a baleset legsúlyosabb sérültjei is ezen a gépen utaztak. A queenslandi mentőszolgálat korábban azt közölte, hogy 13 ember sérült meg a balesetben.

A nyári vakáció csúcsidőszakában, a népszerű turistacélpontnak számító Gold Coast egyik északi strandján, Main Beachen bekövetkezett balesetről felvétel is készült, amelyen látszik, hogy az egyik helikopternek röviddel a felszállása után egy másik, feltehetően landolni készülő gép csapódik neki a víz felett.

 

Borítókép: Rendőrök helyszínelnek a két összeütközött helikopter egyikének roncsai mellett az ausztráliai Queensland állambeli Gold Coast tengeri vidámparkja közelében 2023. január 2-án (Fotó: MTI/AP/AAP/Dave Hunt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.