Karantén alá vonták Phenjant, pánikvásárlásba kezdtek a lakosok

Arra utasították a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és naponta többször mérjenek lázat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 25. 10:15
null
Padzsu, 2023. január 25. 2023. január 22-i kép a holdújév alkalmából fohászkodó látogatókról a két Koreát elválasztó panmindzsoni demilitarizált övezet mellett fekvõ dél-koreai Padzsunál. A dél-koreai NK News hírportál január 25-én phenjani kormányzati közleményre hivatkozva jelentette, hogy az észak-koreai hatóságok ötnapos karantént hirdettek légzõszervi megbetegedések terjedése miatt. Az idézett közleményben nem említették ugyan a Covid-19-et, de arra utasították a phenjaniakat, hogy a hét további részében maradjanak otthon, és felszólították az embereket, hogy naponta több alkalommal mérjenek lázat. Észak-Korea 2022-ben jelentette be elõször, hogy koronavírusos megbetegedést találtak a világtól elzárt országban, a Covid-19-cel kapcsolatos észak-koreai megbetegedések és halálozások pontos száma azonban azóta sem ismert. MTI/AP/Ahn Jung Dzsun Fotó: Ahn Jung Dzsun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötnapos karantént hirdettek a hatóságok Phenjanban légzőszervi megbetegedések terjedése miatt – jelentette szerdán a szöuli NK News hírportál észak-koreai kormányzati közleményre hivatkozva.

Az idézett közleményben nem említették ugyan a Covid–19-et, de arra utasították a phenjaniakat, hogy a hét további részében maradjanak otthon, valamint felszólították az embereket, hogy naponta több alkalommal mérjenek lázat 

– tette hozzá az Észak-Koreával foglalkozó hírportál.

 Az NK News értesülései szerint a phenjani lakosok kedden pánikvásárlásba kezdtek. Észak-Korea tavaly jelentette be először, hogy koronavírusos megbetegedést találtak a világtól elzárt országban, augusztusban azonban máris győzelmet hirdettek a vírus felett, és mivel a tesztelés sosem vált széles körűvé, a Covid–19-cel kapcsolatos megbetegedések és halálozások pontos száma azóta sem ismert.

A phenjani kormányzat ehelyett – július végéig – csupán a lázas megbetegedések napi számát közölte, amely a mintegy 25 milliós országban elérte a 4,77 milliót. 

Az állami média mindazonáltal továbbra is közöl híreket légzőszervi megbetegedésekről, egyebek között influenzáról, de egyelőre nem jelentett be országos zárlatot.

Borítókép: 2023. január 22-i kép a holdújév alkalmából fohászkodó látogatókról a két Koreát elválasztó panmindzsoni demilitarizált övezet mellett fekvő dél-koreai Padzsunál. A dél-koreai NK News hírportál január 25-én phenjani kormányzati közleményre hivatkozva jelentette, hogy az észak-koreai hatóságok ötnapos karantént hirdettek légzőszervi megbetegedések terjedése miatt (Fotó: MTI/AP/Ahn Jung Dzsun)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.