A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Magyarország nem szavazza meg az Izrael-ellenes határozatokat

Szijjártó Péter először találkozott Eli Cohen új izraeli külügyminiszterrel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 17. 20:21
Fotó: BORSOS MATYAS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2023 egy újabb sikeres év lehet a magyar–izraeli kapcsolatokban – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi Facebook-bejegyzésében. A tárcavezető kifejtette: Eli Cohennel most találkozott először külügyminiszterként, korábban azonban már dolgoztak együtt, amikor még a gazdasági ügyekért felelt az izraeli kormányban. 

 

Gratuláltam neki a Likud választási győzelméhez, melyért mi magunk is nagyon szurkoltunk

 

– fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: emellett megerősítették a két ország közötti stratégiai szövetséget és barátságot.

Kitért rá: biztosította izraeli kollégáját arról, hogy Magyarország a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a nemzetközi szervezetekben Izraelnek ne kelljen szembesülnie igaztalan támadásokkal és tisztességtelen bánásmóddal. 

 

Az Izrael-ellenes határozatokat a jövőben sem fogjuk megszavazni

 

– hangsúlyozta.

A miniszter kiemelte: büszke arra, hogy egyetlen európai külügyminiszterként ott lehetett pár éve Washingtonban az Ábrahám-megállapodások aláírásán, amelyek támogatását most is megerősítette. – Az elmúlt évtizedek sikertelen próbálkozásait követően ezen megállapodások jelentették az első reményt arra, hogy a béke elérhető közelségbe kerüljön a Közel-Keleten – vélekedett.

Szijjártó Péter közölte: azt is megerősítették, hogy összeköt minket a Magyarországon élő zsidó közösség, valamint az izraeli magyar diaszpóra. Megállapodtak a két ország közötti gazdasági, beruházási, technológiai együttműködés fejlesztésében is – sorolta. Hozzáfűzte: „jogos mindkettőnk elvárása, hogy 2023 egy újabb sikeres év legyen a magyar–izraeli kapcsolatokban”.

Borítókép: Szijjártó Péter találkozója Eli Cohennel (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.