időjárás 5°C Emánuel 2023. március 26.
logo

Megérkezett az azerbajdzsáni elnök Magyarországra

Magyar Nemzet
2023.01.29. 20:52 2023.01.29. 21:03
Megérkezett az azerbajdzsáni elnök Magyarországra

Megérkezett Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök Magyarországra – derült ki az azeri elnöki hivatal honlapjáról. A tájékoztatás szerint az államfő vasárnap landolt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, és vele tartott felesége is. Érkezésekor Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, valamint Altusz Kristóf, a Köztársasági Elnöki Hivatal diplomáciai igazgatója fogadta.

Kedden Szijjártó Péter  Mikayil Jabbarov azerbajdzsáni gazdasági miniszterrel tárgyalt. – A megnövelt azerbajdzsáni földgázkitermelésnek fontos szerepe lehet Magyarország és Közép-Európa energiabiztonságában, ennek azonban előfeltétele a térségbeli infrastruktúra fejlesztése, amihez pedig szükséges az európai uniós támogatás  – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter. Hangsúlyozta, hogy Azerbajdzsán jelentősége a súlyos energiaválság miatt megnőtt Európa szempontjából, a diverzifikáció ugyanis rövid és középtávon leginkább a dél-kaukázusi országban kitermelt földgáz mennyiségének fokozásával lehetséges.

Borítókép: Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök és felesége (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.