Megérkezett az azerbajdzsáni elnök Magyarországra

Nemrégiben az azerbajdzsáni gazdasági miniszter járt Budapesten.

Magyar Nemzet
2023. 01. 29. 20:52
null

Nemrégiben az azerbajdzsáni gazdasági miniszter járt Budapesten.

Megérkezett Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök Magyarországra – derült ki az azeri elnöki hivatal honlapjáról. A tájékoztatás szerint az államfő vasárnap landolt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, és vele tartott felesége is. Érkezésekor Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, valamint Altusz Kristóf, a Köztársasági Elnöki Hivatal diplomáciai igazgatója fogadta.

Kedden Szijjártó Péter  Mikayil Jabbarov azerbajdzsáni gazdasági miniszterrel tárgyalt. – A megnövelt azerbajdzsáni földgázkitermelésnek fontos szerepe lehet Magyarország és Közép-Európa energiabiztonságában, ennek azonban előfeltétele a térségbeli infrastruktúra fejlesztése, amihez pedig szükséges az európai uniós támogatás  – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter. Hangsúlyozta, hogy Azerbajdzsán jelentősége a súlyos energiaválság miatt megnőtt Európa szempontjából, a diverzifikáció ugyanis rövid és középtávon leginkább a dél-kaukázusi országban kitermelt földgáz mennyiségének fokozásával lehetséges.

Borítókép: Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök és felesége (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.