Megint bombázzák Ukrajnát az oroszok gépei

Orosz harci repülőgépek újabb rakétatámadást indítottak Ukrajna ellen csütörtökön, az egész országban légiriadó van érvényben, Kijevben egy halálos áldozata is van a támadásnak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 26. 13:17
null
Gotland, 2022. március 3. A svéd légierõ által közreadott képen orosz harci repülõgépek megsértik a svéd légteret a Balti-tenger felett Gotland szigetétõl keletre 2022. március 2-án. A közlések szerint a légtérsértésben két Szu-27-es és két Szu-24-es típusú orosz harci repülõgép vett részt. Az incidensre válaszul a svéd légierõ JAS-39 Gripen típusú elfogóvadászait riasztották.Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Svéd légierõ Fotó: Svéd légierő
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos vidéki településen robbanások hallatszottak. Eddig úgy tudni, hogy Odessza, Vinnicja, Dnyipropetrovszk és Mikolajiv régiókban történtek robbanások.

A fővárosban, Kijevben, ahol emberek tömegesen metróállomásokon kerestek menedéket, két robbanást lehetett hallani. A Klymenko-Time és más kiadványok sűrű füstfelhőkről közöltek videókat. Azt nem részletezték, hogy pontosan hol készült a felvétel. Vitalij Klicsko, a főváros polgármestere Telegram-csatornáján azt közölte, hogy a robbanásokat a Dnyeper folyó bal partján, Dnyiprovszkij kerületben hallották.

 

Közlése szerint egy 55 éves férfi meghalt, és két személy megsebesült, amikor egy rakéta csapódott be Kijev déli részén egy épületbe, amely nem lakóépület volt.

 

Oroszország október óta rakéta- és dróncsapásokkal veszi célba az ukrajnai elektromos hálózatot, ami a tél folyamán kiterjedt áramkimaradásokat okozott. A legutóbbi rakétacsapások órákkal egy éjszakai dróntámadás után következtek be.

Az ukrán légierő szóvivője az állami tévében azt mondta, hogy nem kevesebb mint hat Tu–95-ös (harci) repülőgép szállt fel Murmanszk térségéből, és indított rakétákat. Hozzátette, hogy több mint 30 rakétára számítanak, amelyek elvileg már elkezdtek megjelenni különböző régiókban. Úgy tűnik, a rakéták elsősorban Közép-Ukrajnát célozzák.

 

A hadsereg azt állítja, hogy légvédelmi rendszere lelőtte mind a 24, Oroszország által küldött drónt.

 

Borítókép: illusztráció. A svéd légierő által közreadott képen orosz harci repülőgépek megsértik a svéd légteret a Balti-tenger felett Gotland szigetétől keletre 2022. március 2-án (Fotó: MTI/EPA/Svéd légierő)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.