időjárás 17°C Janka , Zsanett 2023. május 30.
logo

Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI
2023.01.27. 11:41 2023.01.27. 11:53
Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

A befektetési alap lesz a Türk Államok Szervezetének legfontosabb közös pénzügyi intézménye, melynek célja a tagállamok – Azerbajdzsán, Üzbegisztán, Kazahsztán, Törökország, Kirgizisztán és megfigyelőként Türkmenisztán és Magyarország – gazdasági potenciáljának mobilizálása, a kereskedelmi és gazdasági együttműködés erősítése közös projektek, befektetések megvalósításával. 

A sajtófőnök elmondta, hogy a türk államok befektetési alapja 350 millió dolláros alaptőkével indul, és elsősorban a kis- és középvállalkozások projektjeit kívánja támogatni.

A megbeszélésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét a karmelita kolostorban 2023. január 27-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.