Orbán Viktor: Hamarosan annyi EP-képviselő lesz rács mögött, hogy saját futballcsapatot alakíthatnak

Korrupciós vádakkal őrizetbe vették Monica Rossana Bellinit, az Európai Parlament egyik volt képviselőjének adótanácsadóját Olaszországban szerdán, amelyet Orbán Viktor kommentált.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Twitter/Orbán Viktor2023. 01. 18. 15:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután letartóztatták, az adótanácsadó irodáit átkutatták a milánói hatóságok. Az adótanácsadó a Katar-gate néven is emlegetett korrupciós botrányba belekeveredett Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselő alkalmazottjaként tevékenykedett, és a belga hatóságok kérésére fogták el.

Panzerit december 9-én tartóztatták le Brüsszelben a többi között Eva Kailival, az Európai Parlament azóta leváltott alelnökével együtt, korrupció miatt. Korábban írtunk róla, hogy Panzeri hajlandó együttműködni a hatóságokkal annak fejében, hogy a rá váró börtönbüntetés időtartamát egy évre csökkentsék. Német sajtóértesülések szerint Panzeri vállalta, hogy átfogó betekintést nyújt a nyomozóknak a bűnözői struktúrákba. 

A jelentésben szerepelhetnek a megvesztegetett személyek nevei, az ígért előnyök és a más országokkal kötött pénzügyi megállapodások is.

Az újabb EU-hoz köthető korrupciós botrány miatti letartóztatást a magyar miniszterelnök is kommentálta hivatalos Twitter-oldalán:

Ha így folytatják Brüsszelben, hamarosan annyi EP-képviselő lesz rács mögött, hogy saját futballcsapatot alakíthatnak. Ki tudja? Talán a 2024-es Eb-re is kijutnának. Ideje lecsapolni a mocsarat Brüsszelben!

– írta bejegyzésében Orbán Viktor.

Ylva Johansson uniós belügyi biztos az Európai Parlament keddi plenáris ülésén a korrupciós ügyek kapcsán arról beszélt, hogy „minden európai uniós intézménynél növelni kell az átláthatóságot és a korrupcióellenes fellépést”.

Bűnszervezetek legalább hatvan százaléka él a megvesztegetés lehetőségével, politikusokat vásárolnak meg, döntéseket befolyásolnak, hogy hatalmat szerezzenek

− mondta Ylva Johansson.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.