Pedofíliát népszerűsítő színdarabot támogat a német állam

Alapjogokért Központ: Ez az első európai eset, amikor mindezt adófizetők pénzéből teszik.

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ2023. 01. 02. 17:00
Das Theater unterm Dach
(GERMANY OUT) Das Theater unterm Dach in der Danziger Straße im Ernst-Thälmann-Park. Es ist ein Theater in Berlin für frei produzierte Theaterprojekte. Das Theater unterm Dach, auch TuD genannt, wurde 1986 auf dem Gelände der ehemaligen IV. Städtischen Gasanstalt in einem sanierten und umgebauten Werksgebäude gegründet und ist Teil des Kulturzentrums im Ernst-Thälmann-Park an der Kreuzung Danziger Straße und Greifswalder Straße.Der Ernst-Thälmann-Park ist eine innerstädtische Parkanlage im Ortsteil Prenzlauer Berg (Bezirk Pankow von Berlin). Er hat eine Gesamtfläche von 25 ha, wovon 16 ha auf die reinen Park- und Grünflächen entfallen. In acht- bis achtzehngeschossigen Plattenbauten befinden sich 1332 Wohnungen. (Photo by Hohlfeld/ullstein bild via Getty Images) Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pedofíliát és a pedofilokat megértő hangnemben bemutató színdarabot készítenek a Theater unterm Dach színházban, amelyet a berlini városi tanács és egy német állam által finanszírozott művészeti program is támogat – számolt be az Alapjogokért Központ.

Emlékeztetnek: az elmúlt években számos alkalommal találkoztunk olyan esetekkel, amikor különböző NGO-k vagy aktivista csoportok megpróbálták normalizálni a pedofíliát, mondván, hogy ez is csak egy szexuális irányultság.

Azonban ez az első európai eset, amikor mindezt adófizetők pénzéből teszik.

A színdarab készítői egyenesen azt állítják, hogy „durva leegyszerűsítések és bűnügyekkel kapcsolatos félreértések alakították ki a pedofilokról a társadalomban jelenleg élő képet”.

A Reduxx nevű feminista híroldal szerint a színdarab egy Adam nevű férfiról szól, aki a gyermekek iránt vonzódik, s az ebből fakadó érzelmeivel küszködik. A cikkből kiderül: a berlini városi tanács nem először nyújt pénzügyi támogatást aggályos projektekre. 1969-ben Helmut Kentler szexológus kapott például támogatást, hogy letesztelje elméletét, miszerint a pedofilok is jó nevelőszülőkké válhatnak. Ennek megfelelően árva gyermekek kerültek pedofilok gondozásába. A program harminc évig működött az állam tudtával, miközben számos gyerek szexuális bántalmazás áldozata lett.

 

Borítókép: A berlini Theater unterm Dach (Fotó: Hohlfeld/ullstein bild via Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.