Román különvélemény: „Orbán Viktor, Európa utolsó mohikánja”

Egy román publicista vette védelmébe a magyar miniszterelnököt.

Adrian Onciu, az Opozitia.net román portál publicistája. Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor maradt Európa utolsó mohikánja, az egyetlen politikus, aki képes nyíltan hangot adni véleményének, nem fél a globalista baloldalt csodáló csőcselék meglincselésétől – írja véleménycikkében Adrian Onciu, az Opozitia.net román portál publicistája. 

A szerző A davosi globalistáknak az igazság csak hallucináció lehet című írásában élesen bírálja a fősodrú bukaresti médiát, amiért rendszeresen putyinistának, oroszbarátnak nevezik a magyar miniszterelnököt, nyilatkozatait pedig pejoratív jelzőkkel idézik. 

Mint írja, az utóbbi három évben futószalagon szállított hazugságáradat eredménye, hogy a meztelen igazság ismertetését hallucinációként emelgetik. Onciu szerint Orbán Viktor az utolsó vezető, akire a szabad európaiak viszonyítási pontként tekinthetnek. – Ha úgy tetszik, ő Novak Djokovics megfelelője a politikában. Több olyan vezető nélkül, mint Orbán, a konzervatív Európának kevés esélye marad. Ezt teljes meggyőződéssel állítom – fogalmazott a publicista.

Adrian Onciu cikkében idézi a decemberi nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott miniszterelnöki értékelést a háborúról, s egy románul feliratozott videót is mellékelt a szöveges beszámolóhoz. A helyzetismertetésről, a béketárgyalások elkezdésének fontosságáról szóló üzenetekről a publicista úgy véli, azok egyszerű, a világűrből is látszó igazságok. – Mégis, a románoknak és az európaiaknak azt állítják, hogy ezek „hallucinációk”. Hogy Orbán egy „autokrata”, „oroszbarát” vezető, a mészáros Putyin barátja. A tény, hogy a magyarok támogatják őt, nyilván szomszédaink méretes tévedése lehet csupán – írja Onciu.  

A publicista megjegyzi: Orbán Viktor egy viszonylag kis európai uniós országot vezet, amely a Davosból irányított pénzügyi rendszertől függ, s amelyet könnyen feje tetejére lehetne állítani az Oroszországra kirótt szankcióknál jóval visszafogottabb lépésekkel. 

 

És mégis, Orbánnak megvolt a politikai intelligenciája ahhoz, hogy elkerülje a gazdasági katasztrófát, és ezzel párhuzamosan a szabadság lángját is megőrizze. A szuverenitást egy egyre inkább szovjetizálódó Európai Unióban, amely sokkal inkább korrupt, bürokratikus és nyitott az autokráciára, azaz arra, amivel Orbánt vádolja Ursula von der Leyen 

 

– zárta szavait.

Borítókép: Adrian Onciu, az Opozitia.net román portál publicistája. (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.