Többen is állítják: Zelenszkij ittas lehetett, amikor német harckocsikat követelt

Az ukrán elnök korábban már közzétett egy videót, amin nagyon úgy tűnt, hogy illuminált állapotban volt.

Magyar Nemzet
Forrás: ORIGO.HU2023. 01. 21. 9:47
ZELENSZKIJ, Volodimir
Lviv, 2019. július 22. Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök sajtóértekezletet tart az elõrehozott ukrán parlamenti választás estéjén Kijevben 2019. július 21-én. Az exit poll-felmérések szerint Zelenszkij Nép Szolgája pártja kapta a legtöbb szavazatot. MTI/EPA/Taccjana Zenkovics Fotó: Taccjana Zenkovics
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszólította a németeket a harckocsijaik átadására Volodimir Zelenszkij a német ARD televíziónak adott interjúban. Az ukrán elnök válaszaiban élesen bírálta a német kormányt amiatt, mert a harckocsik Ukrajnának juttatása ügyében „tétovázik” – írta meg az Origo.

Ha vannak Leopard tankjaik, akkor adják oda nekünk

– szólította fel határozottan a németeket Volodimir Zelenszkij a közzétett videóban. Az ukrán elnök egyébként is rendszeresen követelőzik, a felvétel tanúsága szerint azonban most időnként indiszponált volt, lassan beszélt, nehezen artikulált.

A riporter oroszul kérdezte Zelenszkijt, ő viszont ukránul válaszolt egy ideig, majd 4 perc 32 másodperc körül váratlanul közölte a riporterrel, hogy oroszul fog válaszolni.

Ismert, hogy Zelenszkij anyanyelve az orosz. Felnőtt korában csak azért tanult meg ukránul, hogy ukrán filmekben szerepelhessen, de továbbra is töri a nyelvet.

Többen azt állítják, Zelenszkij részegen adott interjút az ARD-nek. Korábban is történt már hasonló eset, amikor egy olyan videót tett közzé, amelyen úgy tűnik, mint aki ittas állapotban van.

Az eredeti cikk Zelenszkij annyira részeg lehetett egy interjún, hogy hirtelen oroszul kezdett válaszolni címmel az Origo.hu-n tekinthető meg.


Borítókép: Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök sajtóértekezletet tart az előre hozott ukrán parlamenti választás estéjén (Fotó: MTI/EPA/ Taccjana Zenkovics)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.