Az ukránok nyári NATO-meghívásra számítanak

Az ukrán házelnök abban reménykedik, hogy már a júliusi csúcson döntés születhet a csatlakozásról.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 18. 21:22
Meeting Of NATO Ministers Of Defence In Brussels
Meeting Of NATO Ministers Of Defence In Brussels”‹”‹”‹”‹”‹â Fotó: DURSUN AYDEMIR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna reméli, hogy a legkorábban idén nyáron meghívást kap a NATO-csatlakozásra – közölte Ruszlan Sztefancsuk ukrán házelnök szombaton az ukrán televízióban

 

Arra számítunk, hogy Ukrajna a vilniusi NATO-csúcson meghívást kap, és megkezdődik a csatlakozási folyamat a szövetséghez

 

– mondta Sztefancsuk. A házelnök szerint a most zajló müncheni biztonságpolitikai konferencián már tárgyalnak az Ukrajna NATO-ba történő meghívásával kapcsolatos kérdésekről. A NATO-csúcsot a tervek szerint július 11–12-én tartják a litván fővárosban.

Az Ukrajna elleni orosz támadás kezdete után tartott tárgyalásokon Kijev közölte, hogy lemond az észak-atlanti szövetséghez való csatlakozáshoz fűzött reményeiről. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonban a megszállt ukrán területek formális orosz bekebelezése után gyorsított NATO-csatlakozási eljárást szorgalmazott.

Borítókép: Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az ukrán védelmi miniszterrel (Fotó: Dursun Aydemir)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.