Egyre szorosabbá válnak a magyar–izraeli kapcsolatok

Az Alapjogokért Központ főigazgatója és a Likud külügyi igazgatója egyetért abban, hogy a magyar és izraeli jobboldal egymás erős szövetségese – számolt be a találkozóról a jogi elemző- és kutatóintézet a Facebook-oldalán csütörtökön.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 16. 12:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szánthó Miklós és Eli Vered Hazan budapesti megbeszélésének célja a izraeli–magyar konzervatív kapcsolatrendszer mélyítése és bővítése volt, mivel – mint az Alapjogokért Központ főigazgatója fogalmazott – „veszélyes törekvéseket tapasztalunk a balliberális oldal részéről az olyan hagyományos értékek ellen, mint a hazaszeretet, a család és a vallási hagyományok tisztelete”.

A Likud külügyi igazgatója és a központ főigazgatója is úgy vélekedett, hogy további erőfeszítésekre, újabb találkozókra és fórumokra van szükség ahhoz, hogy sikeresen vegyék fel a harcot „a globalista baloldal ideológiai hegemóniájával szemben”.

Az ukrajnai háborúval összefüggésben egyetértettek abban, hogy azonnali fegyverszünetre és a béketárgyalások megkezdésére lenne szükség – olvasható a központ közösségi oldalán. A találkozó után a Likud külügyi igazgatója kiemelte: nagyra értékelik, hogy Magyarország kiáll Izrael mellett a nemzetközi fórumokon, és felemeli szavát „a Nyugat-szerte egyre inkább terjedő Izrael-ellenességgel szemben”, ahogy azt is, hogy Magyarország volt az egyik első ország, amely nemrégiben hivatalos kereskedelmi képviseletet nyitott Jeruzsálemben. 

A bejegyzés szerint Szánthó Miklós és Eli Vered Hazan is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a kifejezetten jó kapcsolathoz hozzájárultak a két ország jobboldali szervezeteinek közösségépítő törekvései, köztük a CPAC Hungary (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) is. Mindez bizonyíték arra, hogy a nemzeti erők képesek nemzetközi szinten is együttműködni – írta az Alapjogokért Központ.

Borítókép: Szánthó Miklós és Eli Vered Hazan (Fotó: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.