Halálos áldozatokat követelt a földcsuszamlás és az áradás Peruban

Áradás és földcsuszamlás sújtotta hétfőn Peru déli részét, a természeti katasztrófában a helyi hatóságok közlése szerint 15-en meghaltak és 20-an megsérültek.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 02. 07. 8:01
null
Lima, 2015. március 24. Az Andina perui hírügynökség felvétele földcsuszamlás következtében lezúdult sziklatömbökrõl a perui fõvárosban, Limában 2015. március 24-én. Az elmúlt napok heves esõzései nyomán bekövetkezett földcsuszamlásokban és áradásokban mintegy 110 ház megsemmisült, legkevesebb öt ember életét vesztette, hárman eltûntek és tizenegyen megsebesültek Peruban. (MTI/EPA/Carlos Lezama) Fotó: CARLOS LEZAMA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óceán partján fekvő Arequipa tartományban a hétvégi heves esőzések nyomán alakult ki föld- és kőcsuszamlás. A legsúlyosabb a helyzet Nicolás Valcárcel körzetében – közölte Rohel Sánchez tartományi kormányzó.

A térségben 12 ezer embert sújt az áradás, amely tíz házat a földdel tett egyenlővé, és további 310-ben súlyos károkat okozott.

A helyi hatóságok azt kérik a perui központi kormányzattól, hogy hirdessen ki szükségállapotot az érintett régióban.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Carlos Lezama)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.